Ilija Dečermić – Ika 2009, koncert na Tisi

Pošto ove godine nije organizovan „tradicionalni koncert“ Iki u čast, titelski bend Propala investicija samoinicijativno, uz malu pomoć prijatelja održao je nesvakidašnji koncert na splavu na Tisi na relaciji plaža – ostrvo. Koncert koji je posvećen Iki i prijateljima namerno nije najavljen. Ipak, o njemu će se pričati…

Nastavite sa čitanjem Ilija Dečermić – Ika 2009, koncert na Tisi

Čurug i Čuruška regata

Istoričari i poznavaoci srpske politike krajem XIX i u XX veku još spominju doprinos pukovnika Zarija Jovanovića Čiče, narodnog heroja Radivoja Ćirpanova, državnika Laze Pačua, a oni kojima umetnost i muzika oplemenjuju dušu dive se stvaralaštvu slikara Teodora Ilića Češljara i Đorđa Krstića, kao i akademika, kompozitora i književnika Petra Konjovića.

Nastavite sa čitanjem Čurug i Čuruška regata

Otvoren pogon za proizvodnju briketa po novoj tehnologiji „BIO BRIK“ DOO – Titel

Titel – Predsednik Izvršnog veća AP Vojvodine dr Bojan Pajtić danas je svečano otvorio pogon za proizvodnju briketa „BIO BRIK“ DOO u Titelu, koji se proizvodi po novoj tehnologiji. Svečanom otvaranju prisustvovali su i pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj prof. dr Dragoslav Petrović i predsednik Opštine Titel Milivoje Petrović.

Nastavite sa čitanjem Otvoren pogon za proizvodnju briketa po novoj tehnologiji „BIO BRIK“ DOO – Titel