Počinje izgradnja Muzeja žrtava Racije u Čurugu

ČURUG: Početak radova na adaptaciji nekadašnjeg Topalovog magacina u Muzej žrtava Racije, u znak sećanja na stotine meštana koji su pobijeni u tom objektu januara 1942, tokom fašističke „Racije“ mađarske okupatorske vojske, obeležen je danas u Čurugu. Radovi su povereni građevinskoj firmi „Jumol“ iz Subotice, a donaciju od 10 miliona dinara za radove obezbedila je Vlada Mađarske za trajno očuvanje sećanja na žrtve racije u Čurugu.

Nastavite sa čitanjem Počinje izgradnja Muzeja žrtava Racije u Čurugu

Potpisan ugovor o rekonstrukciji Topalovog magacina, budućeg Muzeja žrtava Racije

ČURUG: U Čurugu se danas desio istorijski događaj, potpisan je ugovor o finansiranju rekonstrukcije Topalovog magacina, budućeg Muzeja žrtava Racije. Otvaranje i početak radova su ozvaničili njegova ekselencija Oskar Nikovic, ambasador Republike Mađarske i šef protokola i savetnik predsednika Republike Srbije, gospođa Jasmina Mitrović – Marić.

Nastavite sa čitanjem Potpisan ugovor o rekonstrukciji Topalovog magacina, budućeg Muzeja žrtava Racije

Ljiljana i Borislav Dimitrov pronašli sina Stevana nakon 42 godine

ŠAJKAŠ: Da život piše romane, uverili su se ovih dana Ljiljana – Spasenka i Borislav – Bođa Dimitrov iz Šajkaša, kada im je u kuću banuo njihov davno izgubljeni sin Stevan Dimitrov. Bio je to susret koji bi omekšao i najtvrđe srce, kada se pojavio Stevan za koga se verovalo da je umro nedugo posle rođenja, pre 42 godine. Jedino je majka Ljiljana uvek gajila nadu da joj je sin živ i da će ga kad-tad pronaći. Njena su se nadanja ostvarila i njenoj sreći danas nema kraja. A srećni su i ostali ukućani ove velike romske porodice.

Nastavite sa čitanjem Ljiljana i Borislav Dimitrov pronašli sina Stevana nakon 42 godine