Saopštenje Sportskog saveza Opštine Titel

Reakcija na anonimni tekst u vezi sa FK „Miletić“ koji je poslat redakciji Ravnica INFO. Pomenuti tekst nije objavljen u skladu sa pravilom da se na sajtu ne objavljuju anonimni tekstovi i komentari.

SPORTSKI SAVEZ OPŠTINE TITEL
G  l  a  v n  a    1
21240   T i t e l 

Broj: 19-3/08
Dana: 27.02.2008.

P   r   e   d   m   e   t:   S   A   O   P   Š   T   E   NJ   E

            Teško je direktno odgovoriti nekome kada ne znate kome, ali ne mogu da budem ravnodušan na anonimni tekst koji se ovih dana pojavio pod nazivom „Da li je moguće“, u kojem јe izneto niz neistinitih optužbi i laži sa namerom da se u javnosti prouzrokuje loše mišljenje i revolt prema odgovornim ljudima u opštini Titel. Kao dokaz neupućenosti i smišljene namere autora teksta (više njih ili određene grupe ljudi) da lažima prebaci krivicu na druge, odgovorno tvrdim da je FK. „Miletić“ iz Mošorina dobio iz budžeta opštine Titel u 2007. godini =210.000,oo dinara (što se lako može utvrditi uvidim u račun kluba), a što je bilo dovoljno za plaćanje osnovnih troškova takmičenja u 2007 godini.

    FK. „Miletić“ nastupa u Međuopštinskoj fudbalskoj ligi „Titel-Žabalj“ u kojoj 7 (sedam) klubova iz naseljenih mesta: Lok, Vilovo, Gardinovci, Đurđevo, Čurug, Gospođinci i Mošorin, igra svoje utakmice po dvokružnom sistemu takmičenja. U jednoj takmičarskoj sezoni svaki klub odigra po 24 prvenstvenih utakmica – 12 kao domaćin i 12 na gostovanju. Troškovi službenih lica su u proseku 8.000,oo dinara po utakmici, što iznosi 12h8.000,oo=96.000,oo dinara. Putovanja na gostovanje (kombi prevozom ili putničkim automobilima), u proseku ne prelazi 4.000,oo dinara po utakmici, što je ukupno 12h4.000,oo=48.000,oo dinara. Obaveze kluba prema Opštinskom fudbalskom savezu „Titel-Žabalj“ iznose 40.000,oo – 45.000,oo dinara. Ako saberemo te gore navedene osnovne troškove, dolazimo do iznosa od oko =190.000,oo dinara potrebnih sredstava za jednu takmičarsku sezonu ili kalendarsku godinu.

       I ove, kao i svake godine do sada budžetom opštine Titel se opredeljuju sredstva za fizičku kulturu kojima se sufinansira rad sportskih klubova sa teritorije opštine Titel u delu osnovnih troškova takmičenja. Pravilnikom o raspodeli sredstava koji je doneo Izvršni odbor Sportskog saveza opštine Titel, utvrđeni su kriterijumi, merila i način po kojima se raspoređuju sredstva na članice Saveza to jest sportske klubove. Za 2008. godinu Fudbalskom klubu „Miletić“ iz Mošorina je opredeljeno =210.000,oo dinara, što bi trebalo da bude dovoljno za plaćanje osnovnih troškova takmičenja kluba u 2008. godini.

PS:

   Za potrebe ŽRK. „Miletić iz Mošorina u 2007. godini je prebačeno ukupno =185.000,oo dinara.

            Iz svega ovoga gore priloženog se očigledno vidi da je pomenuti tekst pod nazivom „Da li je moguće“, usmeren sa određenom namerom koja nema nikakve veze sa istinom.

                                                                                                          Sekretar:
                                                                                       Milutin – Šole Radosavljev

Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 04, 03, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *