Mošorinci i Šajkašani dali krv

U organizaciji Crvenog krsta i Mesne zajednice u Mošorinu je u utorak, 5. marta održana prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi.

        U ovoj akciji krv su davali najhumaniji ljudi iz Mošorina i Šajkaša. Odziv je bio u granicama očekivanog, 31 učesnik je dao svoju dragocenu životnu tečnost, dok petoro nije moglo zbog zdravstvenih razloga. Bilo je i desetak onih koji prvi put daju krv što prema rečima dr Dušice Ademović-Sazdanić iz Zavoda za transfuziju, znači da se davalaštvo postepeno podmlađuje.
          Jedan od onih koji su prvi put dali krv bio je i Ljubomir Ivanković koji je došao s ocem Anđelkom, dugogodišnjim davaocem:
         – U mojoj porodici to je tradicija pa sam se danas i ja prvi put priključio akciji. Mladima bih poručio da se i oni uključe jer ih to ništa ne košta, oduzme im samo petnaest minuta vremena, a nekome to može da spasi život.
          Najhumaniji u ovoj grupi je Milan Marić jer je najviše dao krvi, čak 76 puta, a ovog puta nagovorio je i svog rođaka Aleksandra da i on prvi put da krv. Milan je dobrovoljni davalac zbog svog zdravlja i da pomogne drugima, a mladima poručuje da slobodno daju krv jer će u pedesetoj godini biti zdravi ovako kao i on.

Autor: Nikola D. Turajlić
Datum: 04, 03, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *