Hala – pusti snovi titelskih sportista?

Petnaest godina poput čergara putuju titelski rukometaši, druže se i raduju, tuguju i sanjaju sportsku halu u svom mestu, zapisano je na CD-u objavljenom prošle godine prilikom obeležavanja 50 godina RK „Titel – Džon Dir“.

    Tom prilikom predsednik opštine Milivoj Petrović obećao je da će za titelske rukometaše i ostale sportiste uskoro početi gradnja krova nad glavom.O gradnji hale u Titelu priča se skoro dvadesetak godina, a pogotovo u toku izbornih kampanja, tako da sportisti  nisu poverovali ni u obećanje dato  pre godinu dana.

Bolji poznavaoci priče  o hali u Titelu reći će vam da je prvi detaljan plan urađen 1990. godine po kome bi  se hala radila  na staroj drvari uz  dogovorena pravična naknada za vlasnika tog zemljišta. Pet godina posle urađen je  projekat za halu koja bi se gradila na sadašnjem rukometnom igralištu. Godinu dana posle ponuđena je verzija po kome bi se hala gradila  na lokaciji sadašnje školske  fiskulturne sale, ali je to bila veoma skupa varijanta – 1,5 miliona maraka. Pre nekoliko godina formirano je i AD „Sportski centar“  urađen kompletan projekat za gradnju  hale  na školskom rukometnom igralištu. Čak postoji i deo sredstava koja su  na žiro računu osnovne  škole, nažalost, obezvređena. Sledi priča o balon dvorani a  pre 5-6 godina napravljena je  javna video prezentacija  hale na terenu rukometnog igrališta.

Milan Panić, član opštinskog veća zadužen za sport  kaže da bi jedan takav objekat odlično došao sportistima u opštini, a o hali ništa konkretnije nije mogao reći. 

– Našim programom opredelili smo se za gradnju hale. Naš arhiktekta Slavoljub Jocić uradio je idejni projekat za gradnju hale kod bioskopa što bi trebalo da postane drugi centar Titela. Predstavljen je i novim vlasnicima PP „Titel“ jer bi ovaj prostor trebao da bude edukativni centar „Džon Dira“. Imamo spremljeno 10 miliona dinara za početak  i čekamo njihov odgovor  da li im ovo rešenje odgovara jer kapacitet sedišta ne ispunjava kriterije za odigravanje međunarodnih  utakmica, tvrdi Milivoj Petrović predsednik opštine Titel.

Generalnim urbanističkim planom gradnja hale je predviđena u  Sportskom centru, odnosno na postojećem rukometnom igralištu. Stav u PP „Titel“ nismo saznali jer i pored velike upornosti nismo uspeli stupiti u kontakt sa Jankom Ćosovićem, direktorom ove firme  ujedno i predsednikom  RK „Titel Džon Dir“. Jedino postoji nezvanična informacija da je poznat stav da hala mora ispunjavati međunarodne kriterijume.

Dok se oni dogovore o početku gradnje hale titelski rukometaši će i u 17. drugoligaškoj sezoni biti čergari, nabrajati u kojim malim mestima si izgrađene hale, a rukometašice iz Mošorina još koji put odustati od  Druge lige.

Autor: Dušanka Buvač
Datum: 20, 10, 2006.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *