Komunalac konkurisao za javne radove

JKP „Komunalac“ iz Titela sačinio je program javnih radova a koji se odnosi na pripremanje terena za proširenje gradskog groblja na površini od 1 hektara.

  Krajem septembra zatvoren je jednomesečni konkurs u cilju zapošljavanja putem javnih radova a koji su od interesa za republiku. Ovim konkursom pokrivene su socijalne, humanitarne i kulturne delatnosti, zdravstvene, humanitarne i kulturne aktivnosti, održavanje i ovnavljanje javne infrastrukture, te zaštita životne sredine  i prirode. Mogli su konkurisati državni organi, organizacije, lokalna samouprava…

        JKP „Komunalac“ iz Titela  sačinio je program javnih radova a koji se odnosi na pripremanje terena za proširenje gradskog groblja na površini od 1 hektara.

– Deset nekvalifikovanih radnika radilo bi na košenju trave, planiranju i nasipanju zemljišta, a preduzeće bi angažovalo svoja sredstva i ljude, ističe Srbislav Ljubojević, tehnički direktor.

            Drugi deo odnosi se na lokaciju izvorišta, gde bi se površina od 0,6 trebala dovesti u optimalno stanje. Na obe lokacije radovi bi trajali po 15 dana. Vrednost ovih radova procenjuje se na 300.000 dinara, a od toga bi 120.000 odnosilo se na bruto plate  lica koja bi bila angažovana sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje.

            O programu je pozitivno mišljenje dala lokalna samouprava, a konačnu reč daće Ministarstvo za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku.

Autor: Dušanka Buvač
Datum: 20, 10, 2006.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *