Brojne aktivnosti u Dečjoj nedelji

O dečjim pravima daleko više se govorilo od 2-8. oktobra za vreme trajanja Dečje nedelje.

        – Ovogodišnju Dečju nedelju želeli smo da obeležimo brojnim aktivnostima,da najmlađi uz igru nauče i nešto novo, kažu učiteljice Jolan Maleš i Zorica Nikić iz OŠ „Svetozar Miletić“.Tako su predškolci i osnovci, njih pedesetak bili u poseti kod predsednika opštine Milivoja Petrovića. Predškolci su mu uručili sliku od plastelina, otpevali pesmicu „Vrtić“, a stariji su govorili Ršumovićeve stihove iz Bukvara  dečjih prava. Predsednik je saslušao njihove želje i obećao da će sigurno od naredne godine dečja igrališta predškolske ustanove biti daleko opremljenija. Svako odeljenje na poklon je dobilo po dve lopte. Tog dana otvorene su izložbe dečjih radova. Najmlađi su pokazali šta su sami radili, a šta sa roditeljima, dok su  u školi izloženi radovi „Male škole slikanja“ koja je organizovana u okviru Narodne biblioteke „Stojan Trumić“. Poseta prvaka biblioteci  bio je pravi doživljaj. Uručene su im članske karte, što je tradicija ove ustanove, priređena izložba slikovnica i posluženje. Keksići i bombonice su za tili čas nestali. Deca su lep dan   iskoristili da kredama u boji iscrtaju trg. A tek kakva je radost bila za predškolce kada su se našli u pravoj fiskulturnoj sali a učenici nižih razreda  na pravom  fudbalskom igralištu. Veselju i razigranosti mališana od prvog do četvrtog  razreda nikad kraja.

        – Meni je najlepša bila predstava „Vilin konjic“, jako je bilo lepo, kažu sedmogodišnjaci  Dunja Kuruca i Miloš Ćuruvija đaci  prvaci. U kvizu su se nadmetali učenici  trećeg i četvrtog razreda. “Sveznalice“ iz IV3 Miloš Veljković, Tomislav Vlaški, Dragan Zec i Rada Radulović učiteljice  Snežane Rošulj za nijansu su bili bolji od Snežane Novaković, Kristine Bošnjak, Zorice Brkić i Aleksandra Lazeskog iz IV2 koje uči Zorica Nikić.  U čenici  III 2  Vladan Šarkić, Jovana Dejanović, Željko Kovač i Tanja Radanov učiteljice Vesne Balog su pokazali bolje rezultate od III 1 nakon sabiranja poena iz  pet igara-slagalica, moj broj, ko zna, zna, pogodi nepoznati predmet, asocijacije.

        – Trudile smo se  da i naša deca lepo obeleže Dečju nedelju. Posetili smo mesnu zajednicu  gde nas je izuzetno lepo primio predsednik Saveta Radoslav Bojanić. Imali smo izložbu dečjih radova, prigodan program za 10 prvaka, organizovali kviz «Pokaži šta znaš». Sportski dan smo zbog kiše održali u učionici, a učenici su se nadmetali u nošenju jaja u kašiki, skakutanju u džakovima, nošenju knjige na glavi, ali smo ostali uskraćeni za predstavu, pričaju mlade  učiteljice u Vilovu Svetlana Lozanov i Anđelka Bolmanac .

    U petak  prvačići su uz prigodnu priredbu starijih drugara primljeni u Dečji savez, te zasadili drvo generacije.

Autor: Dušanka Buvač
Datum: 20, 10, 2006.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *