Upornost je nagrađena

Branislav Vla 18-godišnji junior VK „Tisa 2001“ na Državnom prvenstvu Srbije u veslanju, održanom polovinom septembra, u seniorskoj konkurenciji u skifu za lake veslače osvojio je drugo mesto.

        Pomalo neočekivano  i za mene  lično  Branislav se u dosta lošim vremenskim prilikama odlično snašao i u kategoriji  do 71,5 kg ostvario odličan plasman, ističe Aleksandar Prokin, trener u VK »Tisa 2001«.Ovaj mladić se dosta kasno počeo baviti veslanjem, sa 13 godina kada je klub i osnovan. Ostao je veran i uporan u ovom zahtevnom sportu. Ovaj uspeh će mu biti veliki podsticaj jer u poslednje tri godine, po upisu elektrotehničke škole u Novom Sadu, ulaže izuzetne napore. Svakodnevno putuje  45 kilometara do škole, pet puta sedmično trenira, i vrlodobare je učenik. Trener Prokin ističe da su veslači u poslednje dve godine malo bili na vodi. Visoki vodostaj Tise i prošlogodišnja nesreća na Žabaljskom mostu uskratili su veslačima  veliki broj treninga.

Obradovao me rezultat na prvenstvu i to mi je veliki podsticaj  da još predanije radim, reče Branislav prilikom ulaska u skif.

Na ovom takmičenju  članice VK »Tisa 2001« kadetkinja Aleksandra Cvetković i pionirka Snežana Pantić osvojile su četvrto mesto u skifu u svojim kategorijama.

Autor: Dušanka Buvač
Datum: 20, 10, 2006.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *