Uspešan nastup amatera u Guči

AKUD „Jovan Popović“ iz Titela sa Svadbenim običajima bio je jedini predstavnik iz Vojvodine na 46. Dragačevskom saboru trubača u Guči.


        Pored zvuka  trube koji je dopirao sa svih strana nastup titelskih amatera ostavio je utisak na brojne posetioce, ali i učesnike iz Crne Gore, Makedonije, Grčke. AKUD „Jovan Popović“ iz Titela sa Svadbenim običajima bio je jedini predstavnik iz Vojvodine na 46.  Dragačevskom saboru trubača u Guči. Pored zvuka  trube koji je dopirao sa svih strana nastup titelskih amatera ostavio je utisak na brojne posetioce, ali i učesnike iz Crne Gore, Makedonije, Grčke. A da su ostavili dobar utisak  svedoči poziv da dođu iduće godine. Nastupili su u porti crkve i njihov nastup je bio izuzetno medijski propraćen, a lepa reportaža je objavljena u beogradskoj Politici.

        Pokrovitelj gostovanja titelskih amatera u Guči bila je opština Titel, a gost Društva je bio predsednik opštine Milivoj Petrović i desetočlana pevačka grupa „Đurđevak“ iz Đurđeva.

         Članovi AKUD-a „Jovan Popović“ u nedelju 15. oktobra nastupili su na Sajmu turizma u Beogradu  u okviru Turističke organizacije Vojvodine.

Autor: Dušanka Buvač
Datum: 20, 10, 2006.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *