Plaketa za 75 godina postojanja FK „Obilić“-u iz Vilova

Na svečanoj sednici Skupštine opštine Titel koja je održana 8. novembra (na Mitrovdan – Dan opštine), uručene su nagrade i priznanja pojedincima i kolektivima za zapažene rezultate.

            Plaketu za 75 godina postojanja i rada dobio je FK „Obilić“ iz Loka i to je bio povod za razgovor sa predsednikom Kluba i trenerom Radivojem Kozarevim i sekretarom Milanom Panićem.
            Oni su rekli da se fudbal u ovom mestu počeo igrati još davne 1929. godine, kada su mladići, zaljubljenici fudbala, počeli da trče za loptom. Već nakon godinu dana počeli su ozbiljnije da igraju i tada su i dali ime klubu „Hajduk“ ponešeni uspesima koje je tada imao „Hajduk“ iz Splita. Klub menja ime 1932. godine u FK „Obilić“ koje je i do sada ostalo nepromenjeno. Zvanična godina osnivanja je bila 1931., a jedan od osnivača bio je poznati trgovac Aksentije Galić, zvani Lale, koji je pomagao Klub sve do svoje smrti.
            Prvu značajniju utakmicu fudbaleri „Obilića“ imali su kada su u susednom mestu Lok igrali sa lokalnim klubom „Sloga“ – rezultat te utakmice bio je prijateljski 1:1. Za vreme Drugog svetskog rata desetak mladića koji su nosili dres predratnog „Obilića“ izgubilo je život. I u novije vreme Klub je imao teških trenutaka kada se od 1993. do 1996. nije takmičio, ali zahvaljujući nekolicini zaljubljenika u fudbal iz mesta, Klub se ponovo uključio u takmičenja. Poseban doprinos je dao Miroslav Čurčić, zvani Bracika, koji je preminuo prošle godine.
            U ovoj godini registrovano je 25 igrača u seniorskoj konkurenciji. Svi igrači uključujući i trenera su iz mesta, a u Međuopštinskoj fudbalskoj ligi Titel – Bečej – Vrbas, „Obilić“ postiže zapažene rezultate. Od 2000. do 2005. u ligaško takmičenje bila je uključena i pionirska selekcija koja je takođe ostvarivala zapažene rezultate.
            Posebno se može naglasiti da FK „Obilić“ iz Vilova ima dobru saradnju sa „Obilićem“ sa Vračara. Pre četiri godine na poziv svojih vršnjaka, pioniri „Obilića“ iz Vilova, bili su gosti u Beogradu, gde su lepo dočekani, a o tome i dan danas pričaju.

Autor: Ž. Marković
Datum: 24, 11, 2006.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *