Drugi dan Festivala lepe reči u Titelu FLERT 2013

TITEL: Ovogodišnja književna manifestacija Festival lepe reči u Titelu održana je u dva dela. Prve subote (21. 9.) svoje stvaralačke sposobnosti iskazali su učenici i studenti, a prošle subote (28. 9.) u Velikoj sali suda nastupili su pesnici i prozaisti u zrelijim godinama.

 

 

 

Drugog dana FLERT-a uručena su priznanja i nagrade za prozu, poeziju, eseje, aforizme na srpskom jeziku i poeziju na ruskom jeziku. U finalu je za pobednika konkurisalo po troje finalista. Za najbolju proglašena je priča „Milena“ Dragana Kostadinovića iz Uba. U nadmetanju su bili i Miodrag Tasić,
Donje Suhotno-Žitkovac („Zadušnice“) i Stevan Šarčević, Subotica („Priča“). „Na hiljade reči lebdi…“ je pobednička pesma Vladane Kostić iz Niša, a konkurisali su joj Dragana Jovanović (Beograd) sa pesmom „Skakutanje“ i Sudruličanin Najdan Stojanović sa pesmom „Dodir budućnosti“. Za prvu nagradu za poeziju na ruskom jeziku konkurisali su Sanja Radovanović iz Knjaževca („Ledeno srce“) i Goran Radičević (Risan, Crna Gora) sa „pesmom „Rusalka“ , a pobedila je Dajana Lazarević iz Beograda sa pesmom „Beli cvet iz šume“. U finalu su se nadmetali aforističari Vasilije Jovanović (Ruma), Željko Marković (Čačak), Miodrag Tasić (Donje Suhotno-Žitkovac), Ljubisav Grujić (Požarevac) a pobedio je Ljubomir Vujović iz Beograda. Na ruske književne teme beograđanka Ljiljana Pantelić-Novaković napisala je bolji esej ( „Ime sudbine“) od Dejana Đuričića iz Bratunca-Republika Srpska („Radost uspomena“) i Gorane Aćimović iz Sečnja („Grigorije Melehov“). Pored njih još petnaestoro književnih stvaralaca iz zemlje i inostranstva pohvaljeno je i njihovi radovi su se našli sa pobedničkim u zborniku Festivala „Titelteka“. Finalisti i učesnici čiji su radovi odabrani za Zbornik dobili su priznanja, a pobednici i grb Titela u ramu. Žiri je odlučio da Veliku nagradu FLERT-a dodeli Milanu Obrenoviću iz Rogatice u Republici Srpskoj za satiru, a Rade Ćurčin iz Beograda je dobio Veliku nagradu za zbirku poezije „Srbsko-ruske pesme“.

Autor: Redakcija
Datum: 01, 10, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *