Škola fudbala FK Borac već ubira plodove dobrog rada

ŠAJKAŠ: Kad su pre četiri godine rukovodioci Fudbalskog kluba „Borac“ iz Šajkaša osnovali Školu fudbala verovatno nisu ni slutili koliko su time dobar potez napravili za bolju budućnost ovog sportskog kolektiva. Danas Škola fudbala FK „Borac“ okuplja stotinjak dece razičitog uzrasta koja svoje slobodno vreme i višak energije kontrolisano troše na Sportskom centru razvijajući takmičarski i sportski duh. Najperspektivniji među njima su mlađi „petlići“, njih 15, svi rođeni 2005. godine, koji već tri godine igraju zajedno i svojim su igrama i rezultatima skrenuli na sebe pažnju sportske stručne javnosti.

 

skola fudbala sajkas petlici

 

Teško je nabrojati sve njihove pobede i dobre rezultate jer su, prema rečima njihovog trenera Miodraga Cvijića, samo tokom prošle godine (2012.) odigrali čak 84 utakmice. Zato ćemo spomenuti samo najznačajnije uspehe. U takmičarskom periodu 2012/13. godine učestvovali su na četiri turnira: turnir Akademije „Petrika“, turnir na Bistrici, u Kovilju i Kaću) i svuda osvojili prvo mesto. Da ne bi imali dugu zimsku pauzu, prijavili su ih za Mini-maksi ligu u kojoj su na kraju osvojili drugo mesto. Plasirali su se na prvenstvo Vojvodine i takođe osvojili drugo mesto.
Najveći uspeh postigli su na veoma prestižnom međunarodnom fudbalskom turniru „Karneks“, održanom 21-23. juna 2013. godine u Novom Sadu. Na turniru je učestvovalo oko 150 ekipa različitog uzrasta iz celog sveta. Samo poziv na ovaj turnir veliko je priznanje i veoma je iznenadio rukovodstvo FK „Borac“. U starosnoj dobi „Borčevih“ mlađih „petlića“ bilo je 12 ekipa. „Borac“ je bio u grupi sa „Kulom“ iz Kule, „Vojvodinom“ RMR iz Novog Sada i „Politehnikom“ iz Temišvara koji su došli kao prvaci Rumunije. Tu su ostvarili sve tri pobede, sa samo jednim primljenim golom i plasirali se u završnicu turnira. U završnici su se našle tri najbolje ekipe: Škola fudbala „Forca Vojvodina“ iz Beograda kao ispostava novosadske „Vojvodine“, Škola fudbala „Siniša Mihajlović“ iz Novoig Sada i naravno Škola fudbala „Borac“ iz Šajkaša. Mlađani fudbaleri „Borca“ pobedili su obe ekipe: „Vojvodinu“ sa 2:1 a ŠF „Siniša Mihajlović“ sa 1:0 i tako osvojili turnir. Dobili su medalje i veliki pehar koji sada krasi vitrine „Borca“. I ne samo to. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Miodrag Pivaš a najbolji golman bio je Luka Trivunović. Koliko su bili superiorni na turniru pokazuje i to što su na svim utakmicama primili samo dva gola. Ovaj izvanredan uspeh postigli su: Nebojša Antonić, Dušan Kalaković, Stefan Cvikić, Marko Aćimović, Nemanja Romić, Petko Kovanušić, Miodrag Pivaš, Radovan Bošnjački, Luka Trivunović, Nemanja Đurić, Stevan Todorović, Lazar Mirović, Danijel Pavlović, Dejan Rodić i Damjan Peranović. Direktor Škole fudbala FK „Borac“ je Duro Kukrić a trener najmlađih je Miodrag Cvijić.
Toga dana (29. septembra 2013. godine) kad je pripreman ovaj prilog, najmlađi fudbaleri „Borca“ su na svom terenu igrali prvenstvenu utakmicu u Novosadskoj fudbalskoj ligi protiv ekipe Škole fudbala CF Mas Novi Sad i pobedili sa 7:0. Ovo je bilo 5. kolo, a pobedili su u svih pet utakmica sa neverovatnom gol razlikom 37:3.
Na pitanja, kakvu budućnost ima „Borac“ i kako ovaj kvalitet održati do prvog tima, trener Cvijić odgovara: „Imamo odličan igrački potencijal, podršku roditelja i uprave kluba, izvanredne uslove za rad i treba samo uporno, dugo i planski da se radi da bi na kraju imali dobar prvi tim, čime bi bolja budućnost bila zagarantovana“.

Autor: Nikola D. Turajlić
Datum: 01, 10, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *