Omladinski košarkaški klub Borac 2012 iz Šajkaša obustavlja rad

ŠAJKAŠ: Zbog nedostatka odgovarajućih uslova za rad, Omladinski košarkaški klub “Borac 2012” iz Šajkaša obustavlja rad. Trener kluba, Tibor Čikoš, imao je ideju o razvoju košarkaškog sporta u Šajkašu. Deca su tu ideju oberučke prihvatila i redovno dolazila na treninge na otvorenom u sportski centar fudbalskog kluba “Borac”. Međutim, sa hladnim i kišnim oktobrom, prestali su uslovi za treniranje.

kosarka tibor cikos

 

Početkom ove godine, odobreno je korišćenje fiskulturne sale Osnovne Škole “Isidora Sekulić” u Šajkašu dva puta nedeljno po sat vremena uz mesečnu nadoknadu. Klub je poštovao sva pravila ponašanja koja mu je školski odbor propisao i redovno izvršavao obaveze prema školi. Međutim, sa prvim suncem u aprilu mesecu, svi korisnici sale su zamoljeni da iz nje izađu jer su se, po mišljenju direktora škole, Slaviše Jugovića, stekli uslovi za treniranje na otvorenom terenu.

Od početka nove školske godine, pa sve do danas, klub je slao molbe za dodelu termina za korišćenje sale, zvao direktora škole, a od odgovora je dobio jedino usmeno mišljenje direktora: “Zar vi stvarno mislite da deca treba da budu u školi i koriste salu celi dan!” i još mnogo drugih neprijatnih reči.

Dok je leto trajalo, treniralo se i po suncu i po kiši, a kad je nastupila hladna jesen, klub je u dogovoru sa decom konstatovao da su prestali uslovi za normalno treniranje. U pitanju su talentovana deca: dečaci i devojčice rođeni od 2002. do 2007. godine koja bi trebalo da se takmiče u kvalitetnoj minibasket ligi Vojvodine.

Nažalost, ovo nije izolovan slučaj. Pre osnivanja OKK “Borac 2012”, u Šajkašu je radio KK “Borac” i zbog istih problema (direktora Slaviše Jugovića) je bio primoran da se ugasi. Dotični se stalno “vadio” da ne može da odobri korišćenje sale zbog drugih, a ustvari je radio radio na štetu klubova praveći spletke i svađe između članova školskog odbora da bi sačuvao svoju direktorsku fotelju.

Pitam se samo, čemu tolike propagande da se deca bave sportom, ako niko ne zapita direktore škola kako se koriste školske fiskulturne sale nakon nastave? Trebaju li da stoje kao muzeji u koje se ne ulazi i propadaju od stajanja ili u njih pustiti decu da se bave sportom i smanjiti bolesti zavisnosti naše omladine? Čemu tolike investicije u fiskulturne sale ako se one ne koriste?! Na primer, deca od 1. do 4. razreda osnovne škole nemaju dozvolu da koriste salu.

Tibor Čikoš

 

Povodom gore navedenog obratili smo se OŠ „Isidora Sekulić“. U razgovoru sa direktorom OŠ „Isidora Sekulić“ Slavišom Jugovićem, rečeno nam je da je Škola dobila zahtev za korišćenje školske fiskulturne sale od OKK „Borac 2012“ i trenera Tibora Čikoša, ali da se čeka konstituisanje Školskog odbora na čijoj će prvoj sednici biti razmatran ovaj zahtev i doneta odluka o kojoj će Klub biti obavešten.

Autor: Redakcija
Datum: 01, 10, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *