Prilika da građani opštine Žabalj besplatno prekontrolišu svoje zdravlje

ŽABALJ: Akcijom opštine Žabalj i Doma zdravlja pod nazivom „Bazar zdravlja“ narednih dana će građani iz sva četiri mesta žabaljske opštine imati priliku da u svojim mestima prekontrolišu svoje zdravlje, a sve u cilju prevencije.

 

dom zdravlja zabalj

 

U akciju se uključio i Centar za socijalni rad žabaljske opštine, jer će se po prvi put, koristeći evidenciju o teško pokretnim licima, odlaziti kod njh kući, gde će se na njihovoj adresi uraditi pregledi i preporučiti mere za dalje lečenje. Po rečima direktora Doma zdravlja Žabalj dr Dušana Blagojevića i direktora Centra za socijalni rad Miroslava Bunjevačkog, to će pomoći manje pokretnim osobama da prikupe dodatne rezultate o svom zdravlju. Određenog dana građanima će se kontrolisati krvni pritisak, nivo šećera, EKG, meriće se količina kiseonika u krvi, a kod žena će biti rađen palpatorni pregled dojke.
Predsednik opštine Žabalj Čedomir Božić izražava zadovoljstvo što se ova akcija sprovodi baš sada, i da to treba da bude praksa bar jednom godišnje, čime bi pala u vodu insinuacija da se ove akcije sprovode samo u vreme kada su izbori blizu i da se to čini za pridobijanje birača
Raspored rada „Bazara zdravlja“ :

ČURUG: SUBOTA, 5. OKTOBAR 2013. OSNOVNA ŠKOLA „ĐURA JAKŠIĆ“ 08 – 12
ČASOVA.
ŽABALj: PONEDELJAK, 7. OKTOBAR 2013. BIBLIOTEKA „VELjKO PETROVIĆ“ 08 – 12
ČASOVA
GOSPOĐINCI: SREDA, 9. OKTOBAR 2013. MESNA ZAJEDNICA
08 -12 ČASOVA
ĐURĐEVO: SUBOTA 12. OKTOBAR 2013. „STARA MATKA“
08 – 12 ČASOVA

Izvor: zabalj.rs

Autor: Zdravko Siriški
Datum: 02, 10, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *