Zorica Mrđa i Jovana Stanivuk, veslačice VK “Čurug” bronzane na Balkanijadi

U Beogradu je na Ada Ciganliji je 7. i 8. Septembra održano Prvenestvo Balkana u Veslanju za mlađe kategorije. Na najvećem i najjačem regionalnom skupu juniora i kadeta na planeti – Balkanskom prvenstvu, učestvovalo je preko 300 takmičara iz sedam zemalja. Srpska reprezentacija osvojila ukupno devet medalja – jedna zlatna, tri srebrne i pet bronzanih.

veslacki klub curug


Veslačice VK “Čurug”, Zorica Mrđa i Jovana Stanivuk su prvog dana takmičenja u konkurenciji juniorki u četvercu sa veslačicama iz VK Palić i VK Zrenex u neverovatnoj završnici osvojile bronzanu medalju. Tokom cele trke su bile na četvrtom mestu, ali su u poslednjih 250 metara uspele da prvo pristignu, a onda u neverovatnoj završnici i preteknu četverac iz Bugarske i za lopticu, osvoje bronzanu medalju.
Drugog dana su ponovo Zorica i Jovana , ali ovog puta u dubl skulu za juniorke, osvojile bronzanu medalju za reprezentaciju Srbije. Naše veslačice su odmah nakon starta zauzele treće mesto koje su držale tokom cele trke. Na 500 metara do cilja, II posada reprezentacije Srbije, posada VK Danubuis, je pokušala da prestigne naše devojke, ali su one pravovremeno odgovorile i sa dužinom čamca ušle kao treće u cilj. 

Autor: Redakcija
Datum: 12, 09, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *