Na Tisi kod Titela održana vojna vežba

TITEL: Nakon što ih je tokom jučerašnjeg dana obišao ministar odbrane Nebojša Rodić, pripadnici rečnih odreda Srbije i Mađarske danas su na Tisi kod Titela izveli pokaznu vojnu vežbu, koja je nastavak njihove trogodišnje međusobne saradnje.

vojna vezba titel

 

Iako su zbog pucnjave meštani Titela i bliže okoline imali svo pravo da pomisle da je njihov kraj pod opsadom, u svari se radilo samo o vojnoj vežbi pripadnika rečnih oružanih snaga Srbije i Mađarske, koji su izveli zajedničko gađanje ciljeva na kopnu i vodi.

Ovogodišnja vojna vežba pod nazivom „Iron cat“ rezultat je saradnje rečnih oružanih snaga Srbije i Mađarske, koja je uspostavljena 2011. godine, radi razmene iskustava pripadnika vojski dveju zemalja kao i u unapređivanja njihove obučenosti.

Prema rečima komandanata, pripadnici dve vojske, koji su metu gađali sa četiri rečna minolovca, i to jednocevnim i četvorocevnim topovima, pokazali su odlične rezultate, a zahvaljujući pravovremenom obaveštenju, kojim je tokom izvođenja vežbe zabranjena plovidba kao i pecanje na tom delu Tise, i pored sveopšte pucnjave, vežba je prošla u najboljem mogućem redu.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Foto: www.vs.rs

Autor: Redakcija
Datum: 12, 09, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *