Sada sve vodovodne stanice u opštini Žabalj imaju ugrađen hlorogen

ŽABALJ: U cilju poboljšanja kvaliteta vode za piće, opština Žabalj i „Vodovod“ su uložili napor i značajna sredstva, da voda koja stiže do domaćinstava, ima visoki stepen ispravnosti.

hlorogen vodovod opstina zabalj

 

Ulažući oko 2 miliona dinara, opština Žabalj je uz pomoć iz Pokrajine od 1.200. 000 i „Vodovoda“ od oko 1.400.000 dinara, što je ukupno oko 4.600.000 dinara, omogućila ugradnju savremenih uređaja, Hlorogena, koji kompjuterskom metodom od kuhinjske soli proizvode dezinfekcioni materijal, koji se automatski dozira u sistem za snabdevanje u sva četiri naselja žabaljske opštine.
Po rečima Predraga Nađalina, člana Opštinskog Veća, ovom investicijom se izbegava uticaj ljudskog faktora, koji je odavno prevaziđen u savremenom snabdevanju vodom, a puno će se postići i na uštedi finansijskih sredstava za dezinfikovanje vode.
Takođe, veoma je važno, da će ovi uređaji moći da se koriste i kasnije kada na red dođe realizacija programa fabrike vode.
Vodovodno postrojenje u Gospođincima je posetio i predsednik opštine Žabalj Čedomir Božić, gde se upravo odvijaju završni radovi na montiranju Hlorogena.
Za ugradnju hlorogena u žabaljskoj opštini zaslužan je Pokrajiski Sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i pokrajinski sekretar Goran Ješić. 

Izvor: zabalj.rs

Autor: Zdravko Siriški
Datum: 12, 09, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *