Otvorena obilaznica oko Kovilja

KOVILJ: Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i Njegovo Preosveštenstvo Episkop jegarski Gospodin dr Porfirije simbolično su otvorili novoizgrađenu obilaznicu oko Kovilja.

 

Kovilj obilaznica
Foto: novisad.rs

 

„Značaj ove saobraćajnice za Grad Novi Sad ogleda se u činjenici da postoji bolja veza između Novog Sada i opštine Titel, između mesta Kovilj i Gardinovci. To je važno i za poljoprivredne proizvođače, ali i za manastir Kovilj koji je jedan od najznačajnijih duhovnih i kulturnih spomenika u Srbiji. Izmeštanje saobraćaja doprineće boljem ambijentu za život monaha i svih koji posećuju manastir“, istakao je gradonačelnik i zahvalio Republici Srbiji što je podržala projekat, kao i predstavnicima MZ Kovilj na logistici koju su pružili.

On je takođe izrazio nadu da će putna mreža u Srbiji biti sve bolja.

Prema rečima Episkopa jegarskog Gospodina dr Porfirija novi put podjednako je važan za građane, za manastir Kovilj, ali i za jedinstveni rezervat prirode Koviljsko-petrovaradinski rit, koji će, kako je ocenio, sada moći da dođe do punog izražaja.

Investitor izgradnje obilaznice, koja je dugačka 4. 250 m, a široka 5.90 m, je JP „Putevi Srbije“, a izvođač radova građevinsko preduzeće „ALPINE DOO“.

Izvor: novisad.rs

Autor: Redakcija
Datum: 01, 08, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *