Žabaljski odlikaši kreću 9. avgusta u Grčku na letovanje

ŽABALJ: Lokalna samouprava u Žablju održala je svoje obećanje, pa će i ove godine najbolji srednjoškolci iz ove opštine letovati desetak dana u kampu Scouras u Nea Fokei na Halkidikiju.

zabalj srednjoskolci more

 

Konkurs je bio otvoren 15 dana i javio se 61 učenik koji je završio prethodni razred srednje škole sa ocenom 5,00. Bilo je planirano letovanje za 50 učenika, obzirom da je prošle godine po istom principu u Čanj išao samo 31 učenik, međutim, ove godine se taj broj povećao toliko da to može samo da raduje, jer se broj najuspešnijih đaka udvostručio!
Konkurisali su svi uspešni đaci, srednjoškolci, koji imaju prebivalište na području opštine Žabalj, bez obzira da li su im škole u Žablju, Novom Sadu, Zrenjaninu, Temerinu, Bečeju…
Ovaj način stimulisanja uspešnih đaka će biti prioritet i u narednim godinama, a sredstva će se obezbeđivati racionalizovanjem potrošnje energenata za grejanje opštine i drugih ustanova u zimskom periodu.
Nisu zaboravljeni ni osnovci, koji će i ove godine ići na jednodnevni izlet u Bački Petrovac, u „Petrolend“. Prošle godine bilo ih je tačno za 12 autobusa (oko 600 učenika), a ove godine će taj broj biti sigurno veći.
Srednjoškolci u Grčku putuju sa agencijom „Grand“ koja je dobila taj posao posle javne ponude. Vodilo se računa da se ispune strogi kriterijumi u cilju sigurnosti i komfora putnika, tako da će se u to uveriti i roditelji koji će ispratiti putnike u petak 9. avgusta uveče iz zgrade opštine, gde će im srećan put i ugodan odmor poželeti i predsednik opštine Žabalj Čedomir Božić.

Izvor: zabalj.rs

Autor: Zdravko Siriški
Datum: 01, 08, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *