Prva policijska biciklistička patrola

NOVI SAD: Prva policijska patrola na biciklima koja će raditi u sklopu Policijske uprave Novi Sad predstavljena je danas na platou ispred ulaza na novosadsko kupalište „Štrand“.

policajci biciklisti

 

Oficir za rad policije u lokalnoj zajednici u novosadske PU Dejan Drobnjak je na konferenciji za novinare rekao da je Novi Sad dobio prvu policijsku biciklističku patrolu koja broji dva člana i da će do početka naredne letnje sezone biti formirano još devet patrola, te da će takve patrole biti formirane i u drugim gradovima Srbije.

„Biciklističke policijske patrole pokrivaju deo koji nije pogodan, odnosno, koji je nepristupačan za auto i pešačke patrole“, precizirao je Drobnjak i dodao da će danas promovisana patrola raditi pri Policijskoj stanici „Stari grad“ i da će biti angažovana u užem centru Novog Sada i na prostoru Novosadskog keja i kupališta „Štrand“.

Predsednica Saveta za javni red, mir i bezbednost Skupštine Grada Novog Sada Branka Bežanov istakla da taj Savet od početka podržava ideju o formiranju biciklističke policijske patrole i da ju je na predlog Saveta podržao i novosadski parlament.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 01, 08, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *