Vojvodinašume traže da opština Titel vrati zemlju

Javno preduzeće „Vojvodinašume” uputilo je pre petnaestak dana opštini Titel predlog o sporazumnom raskidanju sporazuma iz juna 2008. godine kojim je zaključena razmena oko 50 hektara državnog zemljišta između te opštine i „Vojvodinašuma”.

 

Titel priobalje

 

U dopisu uprave „Vojvodinašuma„ tvrdi se da je ništavan sporazum kojim je opština Titel „Vojvodinašumama” ustupila dva rečna ostrva ukupne površine 46 hektara u zamenu za 50 hektara priobalja uz Tisu, jer razmena nije urađena u skladu sa zakonom. Naime, kako tvrdi rukovodstvo JP „Vojvodinašume”, sporazum se nije mogao ostvariti jer su obe površine bile u nadležnosti JP „Vojvodinašume”, što je u svom izveštaju utvrdio i republički šumarski i lovni inspektor u avgustu 2008. godine te da zbog toga nikako nije moglo doći do razmene parcela s opštinom Titel.

Po tekstu sporazuma, koji je odobrio Upravni odbor „Vojvodinašuma„, čiji je tadašnji predsednik Milivoje Petrović ujedno bio i predsednik opštine Titel, po proceni vrednosti oba zemljišta opština Titel je doplatila oko 12 miliona dinara razlike.

Iako se u dopisu tvrdi da je dokumentacija o sprovedenoj komasaciji zemljišta bila prikrivene od rukovodstva preduzeća i da je direktorka Marta Takač o svemu obaveštena tek u aprilu ove godine, tokom jučerašnjeg dana nismo uspeli da dobijemo njen komentar.

S druge strane, Milivoje Petrović tvrdi da je komasacija obavljena u skladu sa svim propisima i da nije tačno da dokumentacija o tome ne postoji u JP „Vojvodinašume”.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu dnevnik.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 01, 06, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *