Čuruški park posečen zbog koncerta Miroslava Ilića?

ČURUG: Park ispred lokalne crkve u Čurugu posečen je na inicijativu lokalne samouprave i na tom mestu biće izgrađen plato, a pojedini meštani smatraju da su stabla srušena zbog najavljenog koncerta folk pevača Miroslava Ilića za seosku slavu, Spasovdan, piše Radio 021.

 

Miroslav Ilic Curug slava

 

Opština Žabalj demantovala je danas da su stabla ispred lokalne crkve u Čurugu posečena kako bi se napravio plato za najavljeni koncert folk pevača Miroslava Ilića za seosku slavu, Spasovdan.

U demantiju je potrvrđena izjava predsednika opštine Žabalj, Čedomira Božića da je projekat uređenja platoa pripremljen uz saglasnost opštinske uprave i odeljenja za urbanizam. U demantiju opštine Žabalj je navedeno da se ne radi o parku, već o nasumično sađenom drveću, kao i da je njihova seča planirana u februaru ove godine, dok je koncert Ilića ugovoren tokom maja.
Božić je ranije za 021 rekao da je park posečen jer je bio „ruglo“. „Tu su nekada izviđači, s obzirom da je Čurug bio poznat i po izviđačima i dolasku izviđača iz ostalih mesta, svake godine za 1. maj sadili po neko drvo, bez plana, bez projekta i, naravno, to se na kraju pretvorilo u stvarno jedno ruglo ispred crkve. Godinama se nije moglo prolaziti kroz taj park“, rekao je Božić.
Pojedini meštani smatrali su da su stabla srušena zbog najavljenog koncerta Ilića.
„Park je uspeo da preživi Drugi svetski rat, ali ne i političare iz žabaljske opštine. Napravili su prazan prostor ispred crkve, popločali ga behatonom i najavili koncert Miroslava Ilića“, rezigniran je jedan Čuružanin, koji je želeo da ostane anoniman.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu 021.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 04, 06, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *