Opština Žabalj demantovala da su stabla ispred crkve u Čurugu posečena zbog koncerta

Opština Žabalj – saopštenje: Iako smo svesni činjenice da svako oboreno stablo, a pogotovo kada se dovede u kontekst održavanja koncerta neke zvezde narodne muzike jeste primamljiv medijski zalogaj, moramo izneti podatke koji će, istine radi, ovoj priči umanjiti značaj. Park koji to i nije, nego je reč o nasumično sađenom drveću, je posečen po projektu koji je donet u februaru ove godine.

 

 

 

Koncert Miroslava Ilića o kojem je bilo reči u pojedinim medijima, ugovoren je tokom maja. Već ovi datumi ukazuju na to da ove dve vesti mogu biti dovedene u vezu samo neznanjem ili zlom namerom.

Za projekat koji je, ponavljamo, prošao redovnu proceduru u februaru glasali su i predstavnici Čuružana, kako u Mesnoj zajednici, tako i u Skupštini opštine. Povodom tog projekta, od februara do danas nismo dobili ni jednu predstavku, žalbu, peticiju niti bilo kakav signal da se neko sa tim ne slaže. I, to su podaci koji su proverivi, za razliku od mišljenja neimenovanih meštana koji su postali medijski izvori za priču koja, realno, ne postoji.

Naravno da se svaki potez opštinske vlasti ne može svideti baš svakom stanovniku ali nije posao lokalne vlasti da za svaku odluku raspisuje referendum. Smatramo da je bolje imati jedan lepši prostor nego šumicu za koju nema garancije da li će neko od starih stabala pasti i povrediti nekoga od meštana.

Pozivamo građane i predstavnike medija da Spasovdan provedu sa nama na koncertu koji je ovako nehotično izreklamiran, ali da budu naši gosti po završetku parternog uređenja ovog prostora, pa tada i sami donesu sud o tome.

 

 

Izvor: zabalj.rs

Autor: Redakcija
Datum: 04, 06, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *