Graja na Titelskom bregu

TITEL: Odeljenje II2 Osnovne škole „Isidora Sekulić“ iz Šajkaša sa učiteljicom Violetom uzvratilo je u ponedeljak 27. maja posetu JP Titelski breg, ne mareći za vetar i nebo koje je nagoveštavalo kišu.

 

deca sajkas poseta titelski breg

 

Zainteresovani pričom o Titelskom bregu koju su čuli na prezentaciji u njihovoj školi, rešili su da se lično uvere u nju. Sa radošću, pesmom u glas, sa svojim domaćinima popeli su se na breg gde su čuli lekcije o ponašanju u prirodi, o zaštićenim biljnim i životinjskim vrstama i o prošlosti Titelskog brega. U glas su odgovarali na pitanja i pokazali svest o značaju prirode i odgovornost prema njoj na koju bi trebali da se ugledaju i odrasli. Uživali su u pogledu sa Vidikovca na Kalvariji; na Titel, na ušće Begeja u Tisu, na Banat i Carsku baru, a pogledom nizvodno naslutili nedaleko ušće Tise u Dunav… Svoje male goste domaćini su nagradili obećanim pričama – legendama o strašnom hunskom vladaru Atili i sirotoj sluškinji kod Šmitmajerovih.

 

deca sajkas poseta titelski breg


Na kraju su zasluženo užinali, odmarali i zabavljali se pored Tise, a domaćinima su se zahvalili osmesima, zagrljajima, poljupcima i obećanjem da će im opet doći u posetu. 

 

deca sajkas poseta titelski breg

deca sajkas poseta titelu

Svim razredima osnovnih škola sa teritorije opštine Titel, zaposleni u JP „Titelski breg“ stoje na raspolaganju i rado će ih ugostiti prijatnom šetnjom do Rezervata. 

Autor: Redakcija
Datum: 28, 05, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *