ŽKK „Titel“ Titel odbranio titulu prvaka Vojvodine

TITEL: U nedelju, 26. maja 2013. godine, košarkašice ŽKK „Titel“ Titel odbranile su titulu prvaka Vojvodine u mini basket košarci uzrasta do 11 godina.

 

ZKK Titel

 

ŽKK „Titel“ Titel uporedo je igrao dve lige: Mini basket ligu Bačke i Mini basket ligu Banata.

U nedelju, 12. maja 2013. godine, u Novom Sadu, u sali Osnovne škole „Jovan Popović“, ekipa ŽKK „Titel“ igrala je finale protiv Košarkaške akademije „Marija Veger“ iz Novog Sada. Ubedljivom pobedom od 53:26, Titeljanke su osvojile prvo mesto na finalnom turniru Košarkaškog saveza Bačke.

Na finalnom turniru Košarkaškog saveza Bačke održavalo se i takmičenje u šutiranju. Titulu najboljeg šutera odnela je igračica ŽKK „Titel“ Tamara Čorto. Titulu najboljeg trenera dobila je Tamara Delčev. Najbolja igračica bila je Tamara Čorto. Ekipa se plasirala na finalni turnir Vojvodine osvajanjem prvog mesta Bačke.

Istovremeno, ekipa ŽKK „Titel“ se plasirala i u finale Banata. U subotu, 18. maja 2013. godine, u Zrenjaninu, u hali „Medison“, u finalu Banata, igrala je sa ekipom ŽKK „Proleter“ iz Zrenjanina, koju je savladala rezultatom 55:25.

Finale Vojvodine igrano je 25. i 26. maja 2013. godine, u Sportskoj dvorani u Inđiji.

Prvog dana, ekipa ŽKK „Titel“ igrala je polufinale protiv ekipe ŽKK „Spartak“ iz Subotice i ubedljivom pobedom od 53:08, plasirala se u finale.

Prvog dana se održavalo i takmičenje u šutiranju. Titulu najboljeg šutera ponovo je uzela Tamara Čorto.

U drugoj polufinalnoj utakmici ŽKK „Proleter“ je neizvesnim rezultatom posle produžetaka, savladao ekipu ŽKK „Stara Pazova“ sa 30:28 i plasirao se u finale kao drugi finalista.

Drugog dana takmičenja, igrano je finale između ŽKK „Titel“ i ŽKK „Proleter“. Rezultatom od 60:17, ŽKK „Titel“ je odbranio prošlogodišnju titulu prvaka Vojvodine u mini basket takmičenju do 11 godina.

I na ovom turniru, ekipa ŽKK „Titel“ je imala najbolju igračicu Jovanu Boričić. Najbolji trener je Sanja Zdravković, a najbolji šuter je Tamara Čorto.

I pored loših uslova za treniranje, košarkašice ŽKK „Titel“ smogle su snage i volje i uspele su da se pripreme za konačni trijumf na prvenstvu Vojvodine.

Glavni trener Tibor Čikoš, zbog zdravstvenih problema, bio je sprečen da vodi i trenira ekipu, ali su ga menjale dve mlade i perspektivne trenerice Tamara Delčev i Sanja Zdravković i zahvaljujući njima, ekipa iz Titela je došla do željenog cilja.

Trener Čikoš Tibor ponosan je na njegove zamenice Tamaru Delčev i Sanju Zdravković i na devojčice ŽKK „Titel“, jer su one na navedenim takmičenjima osvojile sve što se moglo osvojiti, što je dokaz da ekipi ŽKK „Titel“ predstoji svetla budućnost.

Predsednik kluba Goran Čorto i trener Tibor Čikoš pozivaju sve zainteresovane dečake i devojčice sa teritorije opštine Titel, da počnu da treniraju košarku kod njih. 

Autor: Redakcija
Datum: 27, 05, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *