Javni konkurs za organizovanje sprovođenja javnih radova na teritoriji opštine Titel

TITEL: Danas, 29. maja 2013. godine, Opština Titel, u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, raspisuje Javni konkurs za organizovanje sprovođenja javnih radova na teritoriji opštine Titel u 2013. godini.

opstina titel

 

 

 

Javni radovi su mera aktivne politike zapošljavanja koja predviđa odobravanje sredstava za zapošljavanje nezaposlenih lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje i podrazumeva sprovođenje aktivnosti koje preduzima poslodavac – izvođač javnog rada, a koje imaju za cilj ostvarenje određenog društvenog interesa (npr. prevencija i pomoć starima, sanacija divljih deponija, uređenje i izgradnja puteva i dr).

Javni radovi se organizuju u cilju zapošljavanja prvenstveno teže zapošljivih nezaposlenih lica i nezaposlenih u stanju socijalne potrebe, očuvanja i unapređenja radnih sposobnosti nezaposlenih.

Javne radove sprovodi poslodavac – izvođač javnog rada, koga određuje lokalna samouprava na osnovu javnog konkursa.

Maksimalna dužina trajanja javnog rada je 6 meseci.

Poslodavac – izvođač javnog rada podnosi prijavu za sprovođenje javnog rada koja sadrži opis aktivnosti javnog rada (termin plan) i broj lica koja se zapošljavaju.

 

 

Tekst konkursa možete videti ovde.

Autor: Redakcija
Datum: 29, 05, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *