Kancelarija za mlade Opštine Žabalj uključena u projekat nemačke organizacije za sara

ŽABALj: Opština Žabalj je izabrana kao jedna od 19 opština u Srbiji za realizaciju programa „Izrada lokalnih akcionih planova za mlade“. Aktivisti ove nemačke organizacije za saradnju (GIZ), koju preporučuje Ministarstvo za sport i omladinu, Tatjanu Borojević, Dragana Stankovića, i Mirjanu Trninić, primili su u Žablju predsednik opštine Čedomir Božić, pomoćnik predsednika opštine Vitomir Lisica, član opštinskog Veća Zdravko Siriški i predstavnik Kancelarije za mlade Nikola Rajin.

U čitavoj Vojvodini u ove projekte su uključeni još samo Srbobran, Beočin, Kovačica i Novi Kneževac. Inače, iskustvo govori da se na ovaj način, korektnim pristupom mogu obezbediti tehnički preduslovi za dobijanje finansijske pomoći kako od resornih ministarstava, tako i od stranih donatora.
Program obuhvata nekoliko faza i to: Formiranje radne grupe za izradu lokalnog akcionog plana (LAP), prikupljanje podataka o potrebama mladih, i izrada dokumenata uz pomoć stručnog tima GIZ-a.

Opština Žabalj može očekivati uštedu značajnih novčanih sredstava, pošto sve troškove plaća GIZ, smanjeno vreme kreiranja planova sa 10-11 meseci na tri meseca, očekuje se takođe, uključivanje opštine Žabalj u nove projekte.
Najavljuje se dolazak zvaničnika iz Ministarstva u našu opštinu, što nije beznačajno. Sve ove aktivnosti inicirala je Kancelarija za mlade iz Žablja.

Izvor: zabalj.rs

Autor: Zdravko Siriški
Datum: 26, 04, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *