Potpisani ugovori za regresiranje prevoza studenata

NOVI SAD: Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj prof. dr Dragoslav Petrović, sa predstavnicima trideset i dve opštine iz Vojvodine, potpisao je ugovore za regresiranje prevoza studenata u AP Vojvodini za 2013. godinu.

 

regresiranje prevoza studenata

 

Za ovu namenu, Vlada Vojvodine je, preko Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj, obezbedila 40 miliona dinara. Pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj prof. dr Dragoslav Petrović ponovio je da su visoko obrazovanje, poboljšanje uslova studiranja i povećanje studentskog standarda, prioriteti u radu Pokrajinske vlade, zbog uticaja na ukupan razvoj društva. Vlada Vojvodine obezbedila je sredstva koja su danas raspodeljena opštinama za regresirani prevoz 3.442 studenta, koji svakodnevno putuju na međugradskoj, odnosno međumesnoj relaciji do ustanova visokog obrazovanja na kojima se školuju. Radi se o dobrim studentima, koji su po prvi put upisali godinu studija.
Prema rečima prof. Petrovića, podaci govore da se u pokrajini, iz budžeta Vojvodine i budžeta lokalnih samouprava, koriste značajna sredstva da bi se studentima, koji svakodnevno putuju na fakultete, obezbedili bolji uslovi za studiranje. On je naveo podatak da je u studentskim domovima u Vojvodini smešteno 3.028 studenata, ali da za više od 1500 studenata koji su se javili na konkurs nije bilo dovoljno mesta u studentskim domovima. To je razlog zbog čega Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj želi da pokrene neposredniju saradnju i zajedničke akcije sa lokalnim samoupravama, kako bi se, u skladu sa potrebama razvoja tih lokalnih samouprava, na najbolji mogući način rešavala pitanja visokog obrazovanja i studiranja. Prof. Dr Petrović predložio je zajedničku akciju „ofanzivnije“ izgradnje novih studentskih domova i otvaranja odeljenja fakulteta. 

Autor: Redakcija
Datum: 26, 04, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *