Premijer insistira na istrazi pljačke u Razvojnoj banci Vojvodine

BEOGRAD,NOVI SAD: U Razvojnoj banci Vojvodine proneverene su desetine miliona evra, i to je jedna od najvećih pljački u Srbiji, izjavio je premijer Ivica Dačić. On kaže da istraga na momente izgleda kao da neko pokušava da zaštiti neke političke moćnike, pa će lično na njoj insistirati. S druge strane, predstavnici pokrajinskih vlasti ističu da u banci nema kriminala i ponovo traže da se sačeka rezultat inspekcije.

 

„Insistiram na toj istrazi“, izjavio je Dačić za „Informer“, navodeći da se radi o jednoj od najvećih pljački u Srbiji“.

„U RBV je pronevereno i pokradeno na desetine miliona evra. O tome sam već govorio u javnosti, ali koliko vidim, ta istraga ide slabo, a na momente izgleda kao da neko pokušava da zaštiti neke političke moćnike“, rekao je premijer dodajući i da će oni koji su proneverili taj novac morati da odgovaraju.

Pokrajinski sekretar za finansije otvorio račun u znak podrške Razvojnoj banci


U znak podrške i poverenja, pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman danas je u Razvojnoj banci Vojvodine otvorio tekući i devizni račun.

„Ovim činom manifestujem ono što sam govorio da je RVB sigurna banka. Otvorio sam tekući, preko koga ću dizati svoju platu i oročio sam izvesnu svotu deviza na 15 meseci“.

Radoman time, kako je rekao. samo sledi primer građana i privrede, koji su, od kako je krenula kampanja protiv Razvojne banke, počeli da otvaraju račune i posluju preko nje.

Na pitanje novinara kako tumači izjavu premijera Dačića koja se odnosi na RVB, Radoman je kazao da nije siguran da je to vezano za Razvojnu banku Vojvodine.

„Priča o kriminalu je čudna. Moguće je i pretpostavljam da se radi o hapšenjima i osuđujućim presudama koje su se odnosile na ljude koji su upravljali Metals bankom. Od kada Pokrajina upravlja bankom, sigurno da kriminala nema. Ukoliko i postoji neka istraga o kojoj ja ne znam, onda je čudno da neko unapred zna da ima kriminala. Ukoliko se ova premijerova izjava odnosi na rad RVB, onda mislim da je u priličnoj meri tendenciozna i da bi mogla naneti štetu banci. Zasad se to ne dešava“, naglasio je Radoman.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 01, 11, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *