Knežević oslobođen optužbi za malverzacije

BEOGRAD: Specijalni sud u Beogradu oslobodio je danas ministra poljoprivrede i šumarstva Gorana Kneževića i njegove saradnike optužbi za malverzacije sa građevinskim zemljištem u Zrenjaninu, jer nije dokazano da su izvršili krivična dela za koja se terete.

 

Na godinu dana zatvora, zbog primanja mita od 10.000 evra, osuđen je samo načelnik Odeljenja za urbanizam u Zrenjaninu Nikola Halas, dok je osim Kneževića svih 18 okrivljenih oslobođeno optužbi.

Tužilaštvo najavilo žalbu


Tužilaštvo za organizovani kriminal najavilo je danas da će uložiti žalbu na presudu kojom je ministar poljoprivrede Goran Knežević oslobođen optužbi za malverzacije građevinskim zemljištem u Zrenjaninu, kao i još 18 optuženih.

Tužilaštvo će uložiti žalbu Apelacionom sudu na presudu Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, pošto primi njen pisani otpravak, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Na tu prvostepenu presudu tužilaštvo ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Predsednik sudskog veća Maja Kovačević rekla je, obrazlažući presudu, da nema dokaza da su optuženi izvršili krivična dela zločinačko udruživanje, zloupotreba službenog položaja i primanje i davanje mita i da su malverzacijama s građevinskim zemljištem od 2006. do 2008. oštetili budžet Zrenjanina za 150 milion dinara.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 01, 11, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *