Raspisani konkursi za sredstva iz budžeta AP Vojvodine

NOVI SAD: Pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin izjavio je danas da je taj sekretarijat raspisao četiri konkursa za korišćenje sredstava iz rebalansa budžeta AP Vojvodine.

 

Vasin je na konferenciji za novinare kazao da je najvažniji od četiri konkursa onaj koji se odnosi na podsticaj za otvaranje novih radnih mesta u Vojvodini.

„Uputili smo javni poziv poslodavcima za sredstva kojima bi subvencionisali otvaranje novih radnih mesta“, kazao je Vasin, dodajući da je visina tih sredstava 117 miliona dinara.

On je pojasnio da su subvencije koje pokrajina daje za otvaranje jednog radnog mesta 130.000 dinara, odnosno 150.000 ukoliko se radi o radnim mestima za osobe starije od 50 godina.

Tim sredstvima obezbedila bi se zaposlenima radna mesta u trajanju od najmanje dve godine, objasnio je Vasin i istakao da je siguran da će se na konkurs javiti više poslodavaca nego što je predviđeno.

„Ovim sredstvima omogućićemo otvaranje novih 800 do 850 radnih mesta u Vojvodini“, kazao je Vasin, koji je podsetio da je konkurs otvoren do 9. novembra i da sredstva za tu namenu moraju biti utrošena do kraja ove godine jer su i opredeljena iz budžeta za 2012.

Drugi konkurs je iz oblasti turizma i odnosi se na 13 miliona dinara koji će,kako je rekao Vasin, biti uloženi u povećanje turističkih potencijala banja u Vojvodini.

Na konkursu pravo učešća imaju opštine u Vojvodini koje imaju status banja, a to su Kanjiža, Vrdnik, Slankamen, banja Rusanda i banja Junaković.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 01, 11, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *