Otkinuta tabla sa nazivom ulice Zorana Đinđića, grafiti protiv Pavličića

NOVI SAD: Na zgradi Filozofskog fakulteta u Novom Sadu ispisan je uvredljiv grafit protiv gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića. Beta prenosi i to da je sa zgrade fakulteta uklonjena tabla sa nazivom ulice Zorana Đinđića.

 

Tabla je otkinuta sa zgrade Filozofskog fakulteta u univerzitetskom kampusu, a na istoj fasadi ćiriličnim pismom napisano je „Pavličiću ustašo. Gotov je. Vojvodina je sledeća“.

Taj incident je za RTV najoštrije osudio gradonačelnik Pavličić koji je optužio Srpsku naprednu stranku i njene partnere da pokušavaju da vlast osvoje silom.

U izjavi za RTV, grafit mržnje je osudio i predsednik Gradskog odbora SNS-a Miloš Vučević koji je naglasio da takva anarhija u ovom tremutku odgovara samo demokratama koje gube vlast u gradu.

On je najavio da će sutra biti objavljen koalicioni sporazum nove većine u novosadskom parlamentu, a da preuzimanje vlasti očekuju tokom nedelje.

S druge strane, gradonačelnik Pavličić je ranije za Dnevnik rekao da bi se kriza vlasti u Novom Sadu mogla okončati i vanrednim izborima, ukoliko se na narednoj, kao i na prethodnoj sednici gradskog parlamenta, ne formira nova većina.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 02, 09, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *