Konferencija o položaju Srba u regionu

BEOGRAD: U Beogradu će danas biti održana Treća konferencija pod nazivom „Položaj i perspektive srpskog naroda u zemljama regiona“, koja okuplja predstavnike srpskih zajednica iz Albanije, Makedonije, Rumunije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Hrvatske i Crne Gore.

 

Kako je saopšteno iz Ministarstva vera i dijaspore, konferenciju će otvoriti Srđan Srećković, ministar vera i dijaspore, a učestvovaće premijer Srbije Mirko Cvetković i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Na konferenciji će učestvovati i Milorad Pupovac, predsednik Srpskog narodnog veća i poslanik u Hrvatskom Saboru, predstavnici stranaka u Crnoj Gori: Srđan Milić, predsednik Socijalističke narodne partije, Petar Popović, predsednik Narodne stranke, Ranko Kadić, predsednik Demokratske srpske stranke, zatim poslanik u makedonskom parlamentu Ivan Stoilković, predsednik Skupštine dijaspore i Srba u regionu Slavomir Gvozdenović i drugi.

Ministar vera i dijaspore Srđan Srećković je u saopštenju istakao da će učesnici predstaviti analizu trenutnog stanja i ponuditi predloge i inicijative o budućoj saradnji srpskih zajednica iz zemalja regiona sa institucijama matične države.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 27, 04, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *