Teroristički napadi u Ukrajini, od 27 povređenih devetoro dece

KIJEV: U nekoliko eksplozija, u razmaku od po 20 minuta na različitim lokacijama u Dnjepropetrovsku, danas je povređeno 27 osoba, od kojih devetoro dece, dok je kancelarija ukrajinskog glavnog tužioca ocenila da je reč o aktu terorizma.

 

U nekoliko eksplozija, u razmaku od po 20 minuta na različitim lokacijama u Dnjepropetrovsku, danas je povređeno 27 osoba, od kojih devetoro dece, dok je kancelarija ukrajinskog glavnog tužioca ocenila da je reč o aktu terorizma.

Policija dežura na ulicama i proverava sva mesta u gradu gde se okuplja veći broj ljudi, upozoravajući građane da ne koriste metro, dok su specijalci zaduženi da kontrolišu i ispituju sve sumnjive, a to su i oni koji su se zatekli na ulici sa torbama, ruksacima ili velikim kesama.

Mediji različito izveštavaju o broju eksplozija koje su se dogodile, pa tako Ria Novosti navode da su bile četiri eksplozije, a Itar Tas da ih je bilo ukupno 10, dok ukrajinski mediji nezvanično javljaju da su u eksplozijama poginule dve osobe, ali to nije potvrđeno.

Predsednik Ukrajine Viktor Janukovič rekao je da napadi predstavljaju izazov za naciju, kao i da će ljudi koji su ih počinili biti suočeni sa „adekvatnim odgovorom“.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 27, 04, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *