Popodne konačan dogovor paora i države, putevi prohodni

BEOGRAD: Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i trgovine i delegacija dela nezadovoljnih paora iz Vojvodine trebalo bi danas popodne da postignu konačan dogovor o načinu isplate subvencija u agraru za ovu godinu, nakon čega će odmah prestati svi protesti zemljoradnika.

 

Prema podacima Uprave saobraćajne policije, sve blokade puteva, koje su juče postavili poljoprivrednici u protestu, trenutno su u prekidu i saobraćaj se odvija bez problema, izjavila je danas Tanjugu dežurni operater Auto-moto saveza Vanja Branković.

Član delegacije nezadovoljnih paora iz Vojvodine, koja je noćas obavila razgovore u Vladi Srbije, Miroslav Ivaković je danas rekao Tanjugu da će blokada puteva biti prekinuta, a traktori vraćeni kućama ili na njive, čim poljoprivrednici dobiju, u pisanoj formi, ono što je dogovoreno posle sedam i po sati pregovora u Ministarstvu poljoprivrede.

Na mestima gde su prethodna dva dana bili blokirani važniji putevi u Vojvodini i nekim delovima centralne Srbije poljoprivrednici su, sa svojim traktorima i drugim mašinama, parkirani pored puta i „u pripravnosti čekaju da dobiju pisanu potvrdu onoga što je dogovoreno“, rekao je Ivković.

Većina putnih pravaca u Vojvodini prohodna


Većina putnih pravaca u Vojvodini od jutros je prohodna, kao i svi putni pravci od Beograda ka Zrenjaninu i Novom Sadu, izjavila je Tanjugu dežurni operater u Auto-moto savezu Srbije (AMSS) Vanja Branković.

Reporter RTV javlja da su noćas oko 2 časa i 45 minuta odblokirana oba puta od Pančeva prema Beogradu. Traktori su i dalje tu ali su parkirani pored puta dok, kako kažu poljoprivrednici , sporazum koji je noćas postignut sa ministrom poljoprivrede ne postane zvaničan dokument.

Autobusi autotransportnog preduzeća saobraćaju normalno na svim linijama po redu vožnje i prema Beogradu.

Blokada nema više ni kod Žablja, iako su traktori sa obe strane mosta još uvek parkirani pored puta i kako nam je rečeno, čekaju i zvaničnu potvrdu sinoć postignutog dogovora.

Ista situacija je i na mostu preko Tamiša, kod Sente.

Za sada su neprohodni pravci na saobraćajnicama kod Sombora, Srbobrana i Zmajeva i kod Vršca i mesta Uljma.

Očekuje se da će uskoro biti odblokirana i saobraćajnica kod Novog Bečeja.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 27, 04, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *