Stigle prve uplate za Pasuljijadu

TEMERIN: Bin festival – Osma pasuljijada u Temerinu biće održana od 1. do 3. juna na temerinskom Vašarištu.

pasuljko temerin pasuljijada

 

U suvenirnici u centru Temerina počele su prijave ekipa. Kotizacija je 4.000 dinara. Očekuje su učešće više od 300 ekipa iz osam zemalja, a spremaće se i deliti 3.000 porcija pasulja.
Svi su izgledi da će ovogodišnji, osmi po redu Bean festival, prva veća prolećna vojvođanska manifestacija, biti po meri i očekivanjima organizatora Udruženja građana Eko centar Vodomara 05 i pokrovitelja, temerinske opštine.
Potvrda za takva očekivanja dobijena su i na nedavnoj promociji Temerinske pasuljijade na 15. Berzi Turističke prizme u Novom Sadu, gde su praktično svi učesnici najavili svoj dolazak na ovu jedinstvenu smotru organizovanu u čast njegovog veličanstva – pasulja.
– Na vreme smo shvatili da ništa nema bez dobre promocije, pa smo našu manifestaciju već predstavili na sajmu turizma u Nišu, u Vrnjačkoj Banji, Novom Sadu. Predstoje nam promocije u Bijeljini, na Paliću, Fruškoj Gori za Prvi maj. Za kraj aprila smo predvideli konferenciju za novinare na salašu i vinariji „Vindulo“ u Temerinu, kao i na Adi Ciganliji, gde ćemo za Beograđane zakuvati jedan pasulj u kazanu od 300 litara, kako bi bar donekle osetili atmosferu koja ih očekuje u Temerinu – ističe Dragan Vukotić, predsednik organizacionog odbora Bean festivala.

Autor: Mile Milojević
Datum: 18, 04, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *