Izložba dečjih radova „ArtAKTivno“

NOVI SAD: Pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Milorad Đurić otvorio je večeras, u holu Vlade Vojvodine, izložbu dečjih radova „ArtAKTivno“, na kojoj je predstavljeno oko 30 radova na platnu, čiji je osnovni motiv ljudska figura-akt. Izložbu je organizovao Studio Mano u saradnji sa Muzejom savremene umetnosti Vojvodine, u okviru zajedničkog projekta „Edukacija – program za najmlađe“.

 

Prikazane slike, rađene u kombinovanoj tehnici, govore o tome na koji način deca doživljavaju svet oko sebe i kako vide čoveka u savremenom okruženju. Ljudska figura se pokazala kao inspirativna tema za male umetnike, i bez obzira na njihovo godište, od 4 do 14 godina, deca su ovoj disciplini pristupala sa puno interesovanja i maštovitih rešenja, pokazujući da granice dečije kreativnosti i zrelosti u radu, postoje samo onda kada su im nametnute.


Resorni pokrajinski sekretar Milorad Đurić istakao je ovom prilikom da je iznenađen zrelošću prikazanih radova.

– Ovi sjajni klinci pokazuju da umetnost u našoj zemlji ima svoju budućnost – rekao je Milorad Đurić i dodao da je izložba „ArtAKTivno“ sjajan primer kako saradnja nevladine organizacije, odnosno Studija Mano i Muzeja savremene umetnosti Vojvodine može da stvori jedan kreativani prostor u kome se deca oslobađaju svoje kreativne energije.

Izložbom „ArtAKTivno“, Studio Mano obeležio je i desetogodišnjicu rada na afirmaciji dečjeg likovnog stvaralaštva i stvaranja jednog novog prostora za razvijanje kreativnog potencijala dece. Od 2008. godine Studio sarađuje sa Muzejom savremene umetnosti Vojvodine, u okviru projekta „Edukacija-program za najmlađe“, sprovodeći prepoznatljivu kulturnu politiku, koja će omogućiti učešće dece u javnom kulturnom životu.

Autor: Redakcija
Datum: 17, 04, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *