U Novom Sadu o saradnji u Crnomorskom regionu

NOVI SAD: Srbija je zainteresovana za tržište Crnomorske ekonomske zone i u predstojećem periodu sigurno može da iskoristi potencijale koje nude zemlje tog regiona, izjavio je danas šef stalne delegacije republičkog parlamenta pri Parlamentarnoj skupštini Crnomorske ekonomske saradnje (PS CES) Aleksandar Vlahović.

 

Napominjući da naša zemlja ima velike izvozne mogućnosti u mnogim oblastima agroekonomije, Vlahović je na otvaranju 38. sastanka Odbora za ekonomiju, trgovinu, tehnologiju i zaštitu životne sredine PS CES istakao da su vinogradarstvo i proizvodnja vina u tom pogledu veoma bitni, jer zemlje crnomorskog regiona imaju i veoma razvijen turizam.

Vlahović je u izjavi novinarima napomenuo da će dvodnevni skup predstavnika parlamenata osam, od ukupno 13 zemalja tog regiona, razmotriti ne samo unapređivanje i razvoj sektora vinogradarstva i pravljenja vina nego i probleme u vezi s carinama, kao i druga ekonomska pitanja koja mogu da unaprede ukupnu saradnju.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić je gostima iz Rusije, Jermenije, Azerbejdžana, Turske i Bugarske predstavio osnovne karakteristike pokrajine, naglasivši da Vojvodina nedavno dobila priznanje kao četvrta regija u Evropi po efikasnosti stranih ulaganja.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 18, 04, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *