Protestovale porodice koje sumnjaju na greške lekara

BEOGRAD: Predstavnici porodica koji sumnjaju da su njihovi najbliži umrli greškom lekara protestovali su danas ispred zgrade Vlade Srbije, tražeći ubrzavanje sudskih postupaka u dokazivanju tih grešaka.

Majka Jelice Radović (19), koja je umrla nakon operacije čukljava na privatnoj klinici „Decedra“, Dijana Radović, rekla je novinarima da je cilj protesta skretanje pažnje javnosti i institucija na probleme dužine trajanja sudskih postupaka i nesankcionisanje nesavesnih lekara.

„Okupili smo se kao neformalna grupa građana koja je doživela slične tragedije, kako bi probudili svest i savest kod onih ljudi koji su svojom voljom i željom izabrali da se bave lekarskom profesijom“, rekla je Radovićeva.

Prema njenim rečima, neki sudski postupci za utvrđivanje grešaka lekara traju više od deset godina, zbog čega je njihov osnovni zahtev da ta suđenja dobiju prioritet, kako se nesreća koja je zadesila njih drugim građanima ne desi.

Okupljene porodice podržao je zaštitnik građana Saša Janković, koji je rekao novinarima da je većina porodica imala probleme s dobijanjem dokumentacije o smrti svojih najbližih. 

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 18, 04, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *