Pre utakmice bakljada, na kraju vatromet golova

KAĆ: OFK „Jugović“ (Kać) – FK „Polet“ (Sivac) 4 : 1 (1 : 1)

KAĆ, Sportski centar „Siget“, gledalaca 200; glavni sudija: Igor Horvat (Irig), pomoćne sudije: Bojan Graovac i Vladimir Blažon (oba iz Rume), delegat FSV: Dragan Reljić (Vrbas); strelci: Stojan Đukić u 44, Slobodan Terzić u 48, Strahinja Babić u 65. i Vid Kizić u 90. minutu za „Jugović“, a Dragan Svrkota u 41. minutu za „Polet“; žuti kartoni: Strahinja Babić („Jugović“), Željko Zejak, Mladen Papović, Igor Rakočević, Milan Živković („Polet“).
OFK „JUGOVIĆ“: Nebojša Suvara, Vid Kizić, Branislav Kljajić, Miroslav Živanov, Stojan Lakić (od 54. Strahinja Babić), Vladimir Antonić, Nemanja Đorđević, Stojan Đukić, Zdravko Savić, Slobodan Terzić (od 71. Mirko Đurić), Vladimir Milić (od 46. Jovo Makivić).
FK „POLET“: Milan Živković, Vladimir Pejanović, Milan Šegan, Vladimir Dobrijević, Mladen Papović (od 78. Dušan Bjelac), Srđan Josović, Pavle Perović, Igor Rakočević, Željko Zejak (od 50. Dejan Martin), Nikola Vukašinović (od 50. Nikola Purić), Dragan Svrkota.
Nakon serije dobrih rezultata i pet utakmica bez poraza, najvatreniji navijači OFK „Jugović“ su pred sam početak utakmice sa „Poletom“, uprkos kiši i vetru, pripredili divan dekor na „Sigetu“, zapalivši u isto vreme dvadeset baklji okačenih na zaštitnu ogradu. Poneseni ovakvom atmosferom, njihovi ljubimci su od prvog sudijinog zvižduka krenuli ofanzivno, pa već u prvih dvadesetak minuta beležimo dve velike šanse koje su propustili napadači Zdravko Savić i Slobodan Terzić. Tokom čitavog prvog poluvremena Kaćani su imali izrazitu inicijativu, izveli su desetak kornera i često probijali po bokovima, naročito po levoj strani, gde je izuzetno raspoložen bio Branislav Kljajić. Ipak, gosti su kako-tako uspevali da se odbrane, a onda i da u 41. minutu kazne promašaje domaćina, iz prve situacije u kojoj su došli nadomak protivničkog gola. „Polet“ je izveo slobodan udarac iskosa, sa leve strane, na drugoj stativi je usamljen bio Pavle Perović, koji je glavom vratio loptu na prvu stativu „Jugovića“, gde je najprisebniji bio Dragan Svrkota i takođe glavom je prosledio u mrežu. Međutim, radost Sivčana je trajala svega tri minuta, a tada je, nakon centaršuta sa desne strane, iskusni Stojan Đukić postigao predivan pogodak makazicama preko glave i odveo svoju ekipu na odmor sa velikom psihološkom prednošću.
Nakon dodatne motivacije u poluvremenu, „tobdžije sa Sigeta“ su se na teren vratile sa čvrstom rešenošću da što pre slome otpor gostiju, a u tome su uspele već u 48. minutu, kada je, posle lepe akcije po desnoj strani u kojoj su učestvovali Jovo Makivić i Miroslav Živanov, Zdravko Savić lukavo propustio loptu, na koju je natrčao Slobodan Terzić i zakucao je u protivničku mrežu. Sivčani su u narednih petnaestak minuta pokušali da se vrate u utakmicu, ali je njihovu sudbinu u 65. minutu zapečatio mladi Strahinja Babić, koji je i spretno i spretno uspeo da postigne treći pogodak za „plavo-bele“. Od tada do poslednjeg minuta utakmice postavljalo se samo pitanje koliko će puleni Gorana Nakomčića postići golova u, na momente, egzibicionoj igri. Najzad su se, posle duže vremena, na „Sigetu“ začuli aplauzi na otvorenoj sceni, koje su vrsnim fudbalskim potezima izmamili domaći igrači. Između ostalog, zabeležili smo pogodak Zdravka Savića nakon centaršuta Slobodana Terzića koji je, čini se, neopravdano poništen zbog navodnog ofsajda, zatim odlične šuteve Nemanje Đorđevića, Mirka Đurića i Miroslava Živanova koje je golman Milan Živković krajnjim naporom odbranio, po jedan promašaj Strahinje Babića i Zdravka Savića iz izglednih pozicija… Na kraju, tačku na ovu zanimljivu fudbalsku predstavu stavio je Vid Kizić (na fotografiji) u 90. minutu kada je, nakon ubacivanja po desnoj strani, prosto zakucao loptu pod prečku gostujućeg gola, za još jednu erupciju oduševljenja na tribinama. 

Autor: Goran Nakomčić
Datum: 08, 04, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *