U Resniku povređeno 12 policajaca zbog preseljavanja Roma

RESNIK: U Resniku je danas grupa meštana pokušala da spreči postavljanje kontejnera za stanovanje za Rome, a prilikom intervencije policije, koja je privela četiri osobe, lakše je povređeno 12 policajaca, kao i dva građanina.

 

Povređeni policajci prebačeni su na Vojno medicinsku akademiju, a dva građanina u Urgentni centar, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu unutrašnjih poslova.
Dežurni hirurg na VMA Uroš Zoranović rekao je da je 11 policajaca u međuvremenu pušteno kući a da će jedan ostati u narednih sat vremena na dodatnim pregledima i da su svi zadobili lakše povrede, uglavnom od udaraca kamenjem ili ciglama.

Portparol Hitne pomoći Nada Macura izjavila je Tanjugu da dvojica meštana Resnika koji su prebačeni u Urgentni centar imaju povrede glave a jedan i prelom leve podlaktice.
Ona je rekla da jedan 31-godišnji muškarac ima „tupe povrede glave“ dok je drugi muškarac, koji ima 25 godina, uz povrede glave zadobio i prelom leve podlaktice.

Policija je danas u Resniku privela 15 osoba, koje su ometale postavljanje kontejnera za stanovanje u Resniku, u koje treba da se usele romske porodice iz nehigijenskog naselja kod Belvila.
Policija je danas blokirala izlaz iz Resnika kako bi sprečila meštane da blokiraju obilaznicu koja vodi do starog rasadnika, gde je u toku postavljanje kontejnera za stanovanje. 

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 08, 04, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *