Nezaposleni besplatno kod zubara

NOVI SAD: Pravo na besplatne stomatološke preglede i lečenje usta i zuba u državnim ordinacijama uvedeno je od 1. januara ove godine, ali očigledno da nezaposleni o tome nisu obavešteni jer je zanemarljiv broj onih koji su tu mogućnost iskoristili.

 

         Od početka godine, zbog izmena i dopuna Zakona o zdravstvenom osiguranju, svi nezaposleni u Srbiji imaju pravo na besplatne preglede i lečenje zuba. Pravo na besplatne stomatološke preglede i lečenje usta i zuba u državnim ordinacijama uvedeno je od 1. januara ove godine, ali očigledno da nezaposleni o tome nisu obavešteni jer je zanemarljiv broj onih koji su tu mogućnost iskoristili.
        Da bi ovo pravo ostvarili, nezaposleni treba da na info-pultu Nacionalne službe za zapošljavanje uzmu dokaz o nezaposlenosti i navedu razlog zbog čega traže njegovo izdavanje. Potvrda se izdaje odmah. Ona se uz zdravstvenu knjižicu odnosi u Republički fond za zdravstveno osiguranje koji izdaje potvrdu o stoprocentnoj nadoknadi stomatoloških pregleda i lečenja zuba  iz budžeta RFZO. Nezaposleni nemaju pravo na besplatnu protetiku.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu dnevnik.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 07, 02, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *