Održana sednica Pokrajinskog štaba za vanredne situacije

NOVI SAD: Zbog vremenskih neprilika izazvanih snegom i hladnoćom, a po naredbi Republičkog štaba o proglašenju vanredene situacije u Srbiji, Pokrajinski štab za vanredne situacije u Vojvodini je u stalnom zasedanju i redovnoj komunikaciji sa opštinskim, okružnim i Republičkim štabom za vanredne situacije.

 

         Na sednici, kojom je predsedavala Ana Tomanova Makanova – komandant Pokrajinskog štaba, zaključeno je da štabovi u opštinama koje su posebno ugrožene snegom i hladnoćom, treba da budu u stalnom zasedanju i na osnovu aktuelne situacije na terenu dostavljaju podatke o potrebnoj mehanizaciji, gorivu i drugoj opremi, kako bi se na vreme pružila neophodna pomoć ljudima u nevolji.
         Načelnik Pokrajinskog štaba za vanredne situacije Đorđe Babić upoznao je članove Štaba sa aktuelnom situacijom u Vojvodini. Vanredno stanje proglašeno je u dve opštine u Vojvodini: Bečeju i Sečnju i, prema izveštajima opštinskih štabova tih lokalnih samouprava, putevi se u njima čiste, a gorivo koje im nedostaje i zbog čega je i proglašeno vanredno stanje – biće obezbeđeno.
         S obzirom na preporuku upućenu lokalnim samoupravama da od 6. do 10. februara ne rade škole, Pokrajinski štab od Republičkog štaba traži pojašnjenje režima grejanja u ustanovama koje neće raditi, s obzirom na povećanu potrošnju struje i gasa.
         Crveni krst Vojvodine informisao je Pokrajinski štab za vanredne situacije da se beleži povećanje humanitarnih potreba, koje se odnosi na dnevne prihvatne centre za beskućnike, obezbeđenje dopremanja namirnica za narodne kuhinje u 22 vojvođanske opštine, a povećani su i zahtevi za ogrevnim drvetom.
         „Vojvodinašume“ su informisale Pokrajinski štab za vanredne situacije da su svim opštinama koje su to zatražile, stavile na raspolaganje svoju mehanizaciju, kao i ljude koji znaju da upravljaju ovim teškim mašinama. Pored toga, ovo pokrajinsko javno preduzeće razmotriće mogućnost da obezbedi ogrevno drvo za najugroženije stanovništvo.
        „Vode Vojvodine“ prate stanje na vodotokovima, koji su svi sem Dunava u Vojvodini zaleđeni, podneli su zahtev da se aktiviraju ledolomci i sarađuju sa nadležnim službama u Mađarskoj i Hrvatskoj.

Autor: Redakcija
Datum: 06, 02, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *