Odbačena prijava protiv Pavličića

NOVI SAD: Više javno tužilaštvo u Novom Sadu odbacilo je krivičnu prijavu Agencije za borbu protiv korupcije, podnetu protiv gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića i još 12 članova Gradskog veća tog grada, izjavio je danas Tanjugu portparol Republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić.

 

Zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, Agencija za borbu protiv korupcije podnela je 25. januara krivičnu prijavu protiv Pavličića i njegovih saradnika Tužilaštvu za organizovani kriminal, koje ju je zatim prosledilo nadležnom Višem tužilaštvu u Novom Sadu, rekao je Zorić.

„Nakon provere svih navoda krivične prijave, Tužilaštvo je utvrdilo da u radnjama prijavljenih nema elemenata krivičnog dela zloupotreba službenog položaja, niti bilo kog drugog krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti“, kazao je Zorić.

U izjavi za Radio-televiziju Vojvodine gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić rekao je da će u slučaju odbacivanja krivične prijave tražiti odgovornost nadležnih Agencije za borbu protiv korupcije.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 07, 02, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *