Novi Sad – servisne informacije

Javno komunalno preduzeće „Put“ otvorilo je telefonsku liniju 24 časa pa građani mogu da prijave problem u vezi sa snegom na telefon 021/63-11-322.

 

JGSP apeluje na građane da ne ostavljaju svoje automobile na okretnicama i autobuskim stajalištima, jer to otežava javni saobraćaj.

Građani su u obavezi da očiste sneg ispred stambenih zgrada i poslovnih objekata. Kazne za neizvršavanje te obaveze su 5.000 za građane i 20.000 dinara za firme.

Parking se ne naplaćuje ukoliko parking mesto nije očišćeno i ako se na njemu nalazi najmanje 5 centimetara snega.

JKP „Belilo“ u Sremskim Karlovcima apeluje na građane da ne iznose smeće ispred kuća, već da ga do uspostavljanja redovne situacije drže u dvorištima. To preduzeće će danas svim domaćinstvima podeliti džakove za smeće.

Crveni krst Novog Sada od danas uvodi dežurstvo od 9 do 16 sati kako bi pomogli onima koji nisu u mogućnosti da izađu iz domova. Volonteri će na poziv obavljati kupovinu životnih namirnica i lekova. Zainteresovani se mogu javiti na broj telefona 021/ 523- 945.

Na pruzi Novi Sad-Subotica uveden je novi voz na relaciji Bogojevo-Subotica. Voz iz stanice Bogojevo polazi u 16.10.

JGSP „Novi Sad“ obaveštava korisnike da je počela prodaja februarskih mesečnih markica. Pored redovnih šaltera biće otvorena i dodatna prodajna mesta na nekoliko lokacija u gradu.

Na međumesnoj autobuskoj stanici su ispred perona postavljene elektronske barijere, koje se otključavaju bar-kodom odštampanim na kartama za prevoz i peronskim kartama. To je probna faza izmene tehnologije ulaska u peronski prostor, a trenutno je u funkciji i stari način ulaska na peron.

Do 15. februara trasa autobuske linije 14 je skraćena zbog izgradnje kanalizacije. Umesto u ulici gornje Sajlovo, autobusi se okreću na raskrsnici ulica Gornje Sajlovo i Sajlovo 26, nakon čega se vraćaju istim ulicama do Rumenačkog puta.

U toku je izrada besplatnih karata u gradskom i prigradskom saobraćaju za sve građane koji su i do sada ostvarivali to pravo, a cena izrade je 800 dinara.

JGSP „Novi Sad“ obaveštava korisnike da je prodaja markica za materijalno obezbeđenje umesto u kiosku kod železničke stanice prebačena na šalter 18 na međumesnoj autobuskoj stanici. Šalter je otvoren radnim danima od 9 do 16 sati.

U novosadskoj policiji moguće je elektronskim putem zakazati termin za registraciju vozila, putem portala e-uprave republike Srbije, na adresi www.euprava.gov.rs.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 07, 02, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *