Zaposleni će raditi normalno

BEOGRAD: Vanredna situacija je u Srbiji proglašena kako bi se pomoglo građanima u zavejanim područjima, izjavio je večeras zamenik načelnika Sektora MUP-a za vanredne situacije Đorđe Babić i dodao da će zaposleni normalno odlaziti na posao.

 

„Vanredna situacija nije proglašena zbog toga što ne treba da rade privredni subjekti i preduzeća, već da bi se pomoglo zavejanom stanovništvu“, rekao je Babić TV B92.
On je kazao da je zavejano je oko 70.000 ljudi i da će proglašenje vanredne situacije omogućiti da se mehanizacija iz regiona i okruga, koji nemaju velike probleme sa snegom, uputi u zavejana područja.
Govoreći o građevinskim radnicima, Babić je naveo da je na poslodavcima da prilagode rad vremenskim uslovima.
„Vanredna situacija je proglašena zbog toga što je u 37 opština zbog snega proglašena vanredna situacija, odnosno zbog nemogućnost da se očiste putevi i obezbedi snabdevanje ugroženog stanovništva osnovnim namirnicama“, istakao je.
Babić je naglasio da će zaposleni raditi normalno, ali da u skladu sa preporukom resornog ministarstva, učenici od ponedeljka, 6. februara, do petka, 10. februara, neće ići u školu.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu dnevnik.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 05, 02, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *