Dačić: Predlog da se proglasi vanredna situacija zbog snega

BEOGRAD: Zamenik predsednika Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da će Republički štab za vanredne situacije uputiti Vladi Srbije predlog da proglasi vanrednu situaciju u Srbiji zbog snega.

 

Nadam se da će Vlada tu odluku doneti tokom dana na telefonskoj sednici, rekao je Dačić na konferenciji za novinare u Palati Srbija.

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić izjavio je danas da je do sada tragičan bilans nastradalih od hladnoće i nevremena devetoro ljudi, da su 32 opštine u Srbiji proglasile vanrednu situaciju, a da je 69.700 ljudi u ovom momentu odsečeno od sveta.

Marić je u izjavi Tanjugu naveo da će se u toku dana, najkasnije do popodneva, znati da li će biti proglašena vanredna situacija na teritoriji cele Srbije, za samo jedan deo ili neće biti proglašena uopšte, a to će, pre svega, zavisiti od izveštaja sa terena.

„To će zavisiti od izveštaja sa terena. Činjenica je da sneg danas malo slabije pada, što će pružititi 'šansu' da se nešto uradi“, dodao je on, navodeći da više od 5.000 lokalnih i nekategorisanih puteva nije očišćeno.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 05, 02, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *