„Doterani“ parlament dočekuje nesvrstane

BEOGRAD: U Skupštini Srbije u toku su poslednje pripreme za održavanje skupa Pokreta nesvrstanih, a zdanje Doma Narodne skupštine biće potpuno stavljeno na raspolaganje delegacijama oko 100 zemalja koje dolaze u Beograd, gde je pre pola veka održan i prvi samit nesvrstanih.

 

Radnici u zgradi na Trgu Nikole Pašića užurbano završavaju poslednje radove na „doterivanju“ republičkog parlamenta, glancaju mermer u zgradi, privode kraju radove u velikoj i maloj sali, ali i renoviranje mokrih čvorova u centralnom delu zgrade koji su sada prilagođeni i osobama sa invaliditetom.

I centralni hol Doma Narodne skupštine „pripremio“ se da goste podseti kako je sve izgledalo pre 50 godina u tadašnjoj Saveznoj Narodnoj skupštini. U holu je izložen kompletan pregled Konferencije nesvrstanih pre pola veka, gde su predstavljeni najznačajniji učesnici, fotografije i dokumenta, a sve je pripremilo Ministarstvo spoljnih poslova.

Sekretar parlamenta Veljko Odalović uveren je da će predstojeći skup biti impozantan i naglašava da će ceo prostor Doma Narodne skupštine biti na raspolaganju delegacijama.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 04, 09, 2011.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *