Dva poraza i dve pobede fudbalera

TEMERIN: Rukometašice Temerina vredno se pripremaju za start u Drugoj ligi-Sever. U prve dve kontrolne utakmice igrale su Vrbasu 25:25, a istog rivala savladale su u petak u Temeirnu 23:15. Temerinke sutra dočekuju Želju iz Novog Sada, u četvrtak tim Halas Jožefa iz Ade, a očekuje ih i susret sa prvoligašem Vojvodinom iz Novog Sada. U prvom kolu, 17. septembra rukometašice Temerina gostuju u Sremskoj Mitrovici.

RK Mladost-TSK koji se takmiči u Prvoj ligi Srbije – odigrao je više prijateljskih utakmica, protiv Hajduka iz Čuruga, ŽSK-a iz Žablja i Slavije iz Novog Sada. Trener Duško Toroman računa na igrače koji su i u minulom šampionatu branili boje kluba.
Fudbaleri Sloge, neočekivano su poraženi u Temerinu od Tekstilca iz Odžaka sa 2:1. U 11 minutu igrač domaćih Uzelac nije iskoristio jedanaesterac. Četiri minuta kasnije kapiten Nemanja Miljanović je doveo Slogu u vođstvo od 1:0. U nastavku utakmice – gosti su iskoristili dve prilike, i osvojili su ceo plen u Temerinu. Sloga u subotu gostuje u Beočinu.
Fudbaleri Mladosti poraženi su u Vršcu sa 1:0, iako su u drugom poluvremenu imali nekoliko izglednih prilika. Jaračani u subotu dočekuju ekipu Doline iz Padine.
Fudbaleri TSK-a igraju dobro i iz tri kola osvojili su 9 bodova. Temerinci su juče gostovali u Banoštoru. Kod rezultata 7:0 za TSK, utakmica je prekinuta jer domaćin nije imao rezervne igrače. Temerinci u nedelju dočekuju novosadsku Mladost.
Fudbaleri Siriga savladali su juče ekipu Tatre u Kisaču 2:0, golovima Šobota i Jakšića. U nedelju u Sirig dolazi Borac iz Rakovca.
Ovih dana iz štampe je izašla knjiga o radu Bokserskog kluba u Temerinu od 1923. do 1984. godine. Autori su Pal Majoroš, raniji bokser i trener i Tamaš Terečik-Nađ.
U ovom periodu od 60 godina – bokseri iz Temerina osvojili su na desetine titula šampiona u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Poseban pečat dale su bokserske porodice Majoroš, Petro, Lukač i Dragišić, kao i pojedinci Olah, Karačondi, Višanović, Stupar, Seleši, Zonić, Božičić, Tot, Morvai i mnogi drugi.
Knjiga o radu Bokserskog kluba u Temerinu prodaje se po ceni od 300 dinara.

Autor: Mile Milojević
Datum: 05, 09, 2011.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *