Turistička organizacija opštine Žabalj na sajmu turizma u Kragujevcu

KRAGUJEVAC: Turistička organizacija opštine Žabalj predstavila se sa svojom turističkom ponudom, u okviru vojvođanske ponude, na 4. sajamu seoskog turizma u Kragujevcu, koji je okupio oko stotinu izlagača iz Srbije i zemalja u okruženju. Od izlagača bili suprisutni turistički centri, banjska i klimatska lečilišta, privredne komore, predstavnici seoskog, rečnog i lovnog turizma, turističke agencije, kao i domaćinstva koja se bave seoskim turizmom.

Državni sekretar ministarstva finansija i privrede Goran Petković rekao je otvarajući manifestaciju da je „Sajam u Kragujevcu za četiri godine vrtoglavo porastao, očito zato što ima dobar koncept i zato što je profilisan, pre svega, kao sajam seoskog turizma“, kao i da je to proizvod koji se traži, proizvod koji se kroz Beograd, koji je kapija ulaznice u Srbiju, sve više nudi i prodaje stranim posetiocima.

Na sajmu je dogovorena dalja saradnja sa Centrom za razvoj Litija iz Slovenije, koji nastupa sa istim sloganom kao i naša organizacija „U srcu“ ( Slovenije ), i koji je puno radio na projektima EU vezanim za unapredjenje turizma, kao i sa sajmom u Lukavcu ( B i H ) , na kome bi sledeće godine mogla da se predstavi ponuda Vojvodine po prvi put.

Kragujevčani su se potrudili da budu dobri domaćini , tako da su organizovali razgledanje grada, sa posetom spomen parku Šumarice, muzeju 21.oktobar, manastiru Divostin i jednom od najmodernijih šoping centara u Srbiji “Arena plaza”, gde su se gosti upoznali sa organizacijom i principima poslovanja ovog centra.

Izvor: Turistička organizacija opštine Žabalj

Autor: Redakcija
Datum: 28, 11, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *